Reteta dezinfectant - Cum sa-ti faci acasa dezinfectant de maini

Dezinfectant pentru maini pe baza de alcool se poate prepara acasa, daca respecti cateva reguli pentru a avea un produs eficient si sigur pentru sanatate.


In articol:

Dezinfectantele pentru mâini făcute acasă sunt la fel de eficiente ca cele pe care le cumperi din magazin atât timp cât au concentrația corectă de alcool”, declară medicul epidemiolog David Agus pentru CBS News.

Ai nevoie de cateva ingrediente pe care le poti comanda online.

Rețeta pentru dezinfectant de mâini pe bază de alcool izopropilic

Ai nevoie de:

- alcool izopropilic în concentrație de 90%
- gel de Aloe vera
- recipient cu pompință (dispenser)
- ulei esențial (opțional)
- recipient gradat pentru măsurarea lichidului
- pâlnie

Mod de preparare:

Dezinfectantele pentru mâini trebuie să aibă o concentrație de alcool de peste 60%, recomandă Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite.

Pentru a obține un dezinfectant cu o astfel de concentrație trebuie să folosești:

- 160 ml de alcool izopropilic cu concentrație peste 90%
- 80 ml gel de Aloe vera

Măsoară cantitățile de lichid și amestecă-le bine într-un bol curat.

Adaugă 2-3 picături de ulei esențial (eucalipt, mentă, lămâie, bergamotă etc.) și amestecă. Toarnă soluția obținută într-un recipient cu dispenser sau o sticluță goală de gel dezinfectant din comerț.

Alcoolul izopropilic este foarte inflamabil! Nu prepara soluția în apropierea surselor de foc sau căldură. Acest tip de alcool este toxic si nu trebuie consumat. Nu-l lăsa la îndemâna copiilor.

Un dezinfectant eficient pentru mâini trebuie să conțină cel puțin 60% alcool. Alcoolul izopropilic cu o concentrație de peste 90% este folosit în special în industrie sau ca degresant, pentru curățarea suprafețelor.

Nu se aplică direct pe mâini pentru că usucă puternic pielea. Gelul de aloe are efect humectant, ceea ce înseamnă că hidratează pielea, și în același timp diluează alcoolul izopropilic astfel încât să obții concentrația optimă.

Dezinfectantele pentru mâini sunt eficiente dacă aplici o cantitate generoasă pentru a acoperi mâinile complet și apoi lași să se usuce. Nu te șterge cu un șervețel după ce aplici dezinfectantul. Acesta trebuie să stea pe mâini până se evaporă complet, potrivit eva.ro

Citeste si: Simptome coronavirus: ochii rosii ar putea fi simptom de coronavirus

Citeste si: Printul Charles a transmis un mesaj emotionant dupa ce a fost infectat cu coronavirus

Citeste si: Ce se întâmplă dacă un donator de sânge este infectat cu CORONAVIRUS?

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate