Coronavirus Romania - Varful epidemiei ar putea fi intre 20 aprile si 1 mai

,

Premierul Ludovic Orban a declarat că specialiştii susţin că un vârf al epidemiei de coronavirus, în România, ar putea avea loc în perioada 20 aprilie - 1 mai

Premierul Ludovic Orban a declarat că specialiştii susţin că un vârf al epidemiei de coronavirus, în România, ar putea avea loc în perioada 20 aprilie- 1 mai, dar că autorităţile sunt pregătite să ia măsurile necesare.

Sunt păreri împărţite, dar cele mai multe păreri converg spre un vârf al epidemiei între 20 aprilie- 1 mai. Astea sunt evaluări fiind vorba de un virus imprevizibil.

Este foarte greu de făcut predicţii. Suntem pregătiţi, urmărim cu atenţie fiecare zonă, luăm măsuri”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi24.

Premierul a mai spus că mulţi au criticat România pentru măsurile severe luate în fază incipientă, dar, spune Orban, acum ţara noastră are un număr mic de cazuri, comparativ cu alte ţări.

Noi am luat măsuri când puţine ţări europene luau măsuri. Am fost criticaţi pentru măsurile luate, când am dispus măsura carantinei, izolării, am fost criticaţi pentru faptul că am suspendat cursurile şcolilor şi universităţilor, am fost criticaţi pentru că am suspendat zborurile spre ţările din Zona Roşie, dar iată că am luat măsurile cu spirit de anticipaţie şi a dus la un rezultat care este evident pentru orice om care vrea să vadă realitatea. Un rezultat care arată că România are un număr relativ mic, comparativ cu alte ţări în materie de persoane diagnosticate pozitiv, în materie de răspândire a virusului, în materie de persoane care au decedat.

Chiar dacă măsurile au fost mai severe, mai aplicate poate când poate alţi actori guvernamentali nu ar fi luat decizile”, a declarat Orban.

Orban a mai dat exemplul altor ţări, unde, comparativ cu România, numărul celor infectaţi este foarte mare.

Primul caz în România a fost în 26 februarie. În aceeaşi dată, în Spania erau 2 persoane infectate, în Franţa 12, Italia peste 150 şi putem analiza care este numărul de cazuri.

În România avem peste 2700 în timp ce în Spania este vorba de zeci de mii de cazuri. În Fraţna de asemena, iar în ceea ce priveşte bilanţul deceselor putem constata că în România numărul de decese este mult mai mic”, a mai spus Orban.

Citeste si: Coronavirus afecteaza fondul de pensii private: Valoarea activelor la Pilonul 2 a scazut

Citeste si: Sectorul 6 din Capitala dezinfectat din elicopter: "Este cea mai rapida cale de dezinfectie"

Citeste si: Coronavirus Romania: Situatia pe judete. Harghita nu are cazuri de coronavirus

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop 3 aprilie 2020. Zodia Berbec primeste vesti bune, Leii sunt sfatuiti sa renunte la reguli

Bătălia pentru șefia PNL București! Florin Cîțu: 'Va câștiga Ciprian Ciucu'

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Roxana revine in casa! Ce ii spune lui Turcu plangand! Urmareste o editie incendiara "Puterea dragostei" astazi, de la 11:00 si 17:00

Bianca a parasit in lacrimi emisiunea dupa o cearta cu Livian! De ce s-au acuzat reciproc

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies