Tagliatelle cu pesto proaspat si muguri de pin

DSCN2088

Cost estimativ: 25 lei pentru 4 portii

 
Ingrediente

Pentru paste:
3 oua
300 g faina
Un praf de sare

Pentru sosul pesto:
50 grame de busuioc proaspat
30 ml ulei de masline extravirgin
20 g branza veche maturat- uscata
20 g muguri de pin
Un catel de usturoi
Zeama de la o jumatate de lamaie
Sare
Piper

Mod de preparare

Aluatul de paste se face intr-un castron amestecand oul cu un praf de sare si cu faina si framantand pana devine o coca de o consistenta moderata.
Pe o masa se presara cu faina si se intinde aluatul cu un sucitor pana ajunge la grosimea de un milimetru si jumatate.
Se ruleaza foaia obtinuta si taie in fasii de 5-8 mm latime apoi pastele obtinute se mai presara cu ceva faina pana vor fi puse la fiert.
Sosul pesto se face intr-un blender punand toate ingredientele la gramada si pulsand pana cand compozitia devine o pasta moale.
Se corecteaza de gust (sare, piper, lamaie).
Pastele proaspete se fierb timp de maxim 1 minut in apa cu sare (1 lingura de sare la 5 litri de apa).
Atentie! Aceasta sare asezoneaza pastele si nu le lasa fade atunci cand sunt servite.

Intre timp se caleste sosul pesto 30 secunde in tigaia incinsa si se adauga pastele fierte pentru a se omogeniza, se adauga o lingura de zeama in care au fiert pastele.
Se serveste cat mai fierbinte cu utinta cu putin parmezan si ulei de masline presarat deasupra.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate