Vești bune pentru românii care primesc pensiile pe card! Iată ce se va întâmpla

,
Pensii

Surpriză pentru românii care primesc pensiile pe card! Iată ce se va întâmpla

[Sursa foto: PixaBay]

Peste două milioane de români au ales să primească pensiile pe card, iar numărul este în creștere. Iată de ce surpriză vor avea parte acești români.


In articol:

Peste două milioane de români au ales să primească pensiile pe card, iar numărul este în creștere. Iată de ce surpriză vor avea parte acești români.

Vești bune pentru românii care primesc pensiile pe card! Iată ce se va întâmpla

Numărul pensionarilor care aleg să ia pensia pe card este în continuă creștere. Statul român economisește destul de mult virând pensiile prin bănci, și nu prin poștă.

Pensii

Tot mai mulți pensionari români aleg să li se vireze pensiile pe cardul bancar

[Sursa foto: PixaBay]

Numărul pensionarilor care primesc pensiile pe card a ajuns, în august 2021, la 2,37 milioane de persoane, număr care reprezintă 46,15% din totalul pensionarilor. 

Simplu spus, numărul pensionarilor, dar și al banilor primiți sunt în creștere față de anii trecuți, însă măririle nu sunt inegale. Potrivit datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), în luna august a anului 2020, numărul pensionarilor era de 2,29 milioane, adică un procent de 44,18% din total, iar pensiile valorau 3,84 milioane de lei.

Pensiile trimise prin poștă sunt mai costisitoare decât cele trimise prin card

Costurile plătite de stat pentru trimiterea banilor pe cardurile pensionarilor sunt de aproape 10 ori mai mici decât prin poștă. 

Pensionarii care vor să primească pensia pe card trebuie să aibă conturi deschise la una dintre cele 21 de instituții cu care CNPP are încheiate convenții de virare a drepturilor, pentru a nu li se taxa comisioane.

Citeste si: Legea se schimbă din temelii! Românii cu venituri mici trebuie să se aștepte la asta. Anunțul a fost făcut în urmă cu doar câteva momente

Analistul financiar Adrian Codirlașu, vicepreședintele CFA Româna, a făcut declarații despre aceste

lucruri.

„Dată fiind educația financiară redusă în Romania, cel mai probabil deschiderea către acest tip de plată va veni din partea pensionarilor din mediul urban și a celor cu venituri ridicate. Un alt factor în alegerea acestui mod de plată este accesul la bancomate, în mediul rural acesta fiind mai redus”, a declarat Adrian Codirlașu.

Citeste si: Raluca Turcan, adevărul crunt despre veniturile pensionarilor din România: ”Au avut profund de suferit...” La ce trebuie să se aștepte românii

„Pensionarii ar trebui să se informeze asupra serviciilor pe care le furnizează banca la

care au deschis contul în care își încasează pensia. Dacă este singurul cont bancar pe care îl dețin, conform reglementărilor europene, serviciile bancare de bază trebuie să fie oferite gratuit de către bancă. Fiind banii (și dreptul) pensionarului, acesta trebuie să își aleagă banca unde va primi pensii, iar autoritățile trebuie să ofere această opțiune”, a mai adăugat vicepreședintele CFA, Adrian Codirlașu.

O altă remarcă adusă în discuție de analistul Adrian Codirlașu este faptul că statul face economii mari prin trimiterea banilor prin bancă, fiind mai ieftin să vireze banii pe card decât prin poștă.

„Un alt avantaj pentru bugetul public este reducerea substanțială a cheltuielilor de administrare a pensiilor, în condițiile în care sistemul public de pensii este în mare deficit. Virarea de bani în conturile pensionarilor este mult mai ieftină decât utilizarea serviciilor poștale pentru virarea fizică a banilor către pensionari. Diferența de bani ar trebui alocată bugetului de pensii”, a declarat Adrian Codirlașu.

Ultimele date centralizate de Banca Națională a României (BNR) în luna iunie a acestui an arată că numărul total al cardurilor valabile era de 19.201.775, dintre care active erau 14.875.692.

 

Citește-ne pe
Citește și:

ANUNȚ făcut de Casa de Pensii! Ce se va întâmpla cu pensiile? Românii cu venituri mici vor avea de suferit

VIDEO| Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

INDEMNIZAȚIA DE HRANĂ 2021. Cât a ajuns să fie norma de hrană pentru bugetari în 2021?

Salariul minim ar putea CREȘTE cu 200 de lei, fără să fie impozitat de STAT. PROPUNERE din partea Patronatului IMM-urilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies