Legea se schimbă din temelii! Românii cu venituri mici trebuie să se aștepte la asta. Anunțul a fost făcut în urmă cu doar câteva momente

,
Legea se schimbă din temeli! Românii cu venituri mici trebuie să se aștepte la asta

Se schimba legea pentru persoanele cu pensii mici

[Sursa foto: Facebook]

Vestea momentului pentru românii cu pensii mici. Legea se schimbă din temelii. Ministrul Muncii a făcut anunțul în urmă cu doar câteva momente.


In articol:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care vorbește despre modificările care vor fi aduse legii asistenței sociale. Aceasta a mai precizat că dorește ca aceste schimbări să îi ajute cu adevărat pe cei vulnerabili.

Totodată, Raluca Turcan aduce la cunoștință că România duce lipsă de asistenți sociali specializați.

România se confruntă cu lipsa asistenților sociali specializați

Raluca Turcan a precizat într-o postare pe pagina de Facebook că, în urma vizitei făcute la Tulcea, a descoperit că situația vârstnicilor este foarte gravă, având în vedere că este vorba despre persoane izolate care se află ”într-o sărăcie evidentă”.

Legea se schimbă din temeli! Românii cu venituri mici trebuie să se aștepte la asta

Raluca Turcan, despre legea asistentei sociale

[Sursa foto: Facebook]

”La nivel național, doar 7% din unitățile administrativ – teritoriale acordă servicii integrate destinate vârstnicilor, iar în cazul județului Tulcea, pe care l-am vizitat astăzi, situația vârstnicilor este cu atât mai gravă cu cât vorbim despre persoane izolate, aflate într-o situație de sărăcie evidentă. Reforma asistenței sociale, pe care am demarat-o deja, va oferi un sprijin real atât persoanelor vârstnice, care constituie principala categorie vulnerabilă din România (31,16%), cât și celorlalte categorii extrem de expuse.”,  se arată în mesajul plublicat de ministru.

Citeste si: INDEMNIZAȚIA DE HRANĂ 2021. Cât a ajuns să fie norma de hrană pentru bugetari în 2021?

Ce modificări se va aduce legii asistenței sociale

Ministrul a mai punctat că dorește ca modificările aduse legii asistenței sociale să asigure nevoile persoanelor vulnerabile potrivit principiului”finanțarea urmează beneficiarul”. Raluca Turcan spune că primăriile vor fi responsabile cu luarea în evidență a acestor persoane vulnerabile.

”Prin modificările pe care le vom aduce la legea asistenței sociale vrem să asigurăm finanțare corespunzătoare, plecând de la nevoile celor vulnerabili, conform principiului ”finanțarea urmează beneficiarul”, infrastructură socială și servicii integrate.

Legea se schimbă din temeli! Românii cu venituri mici trebuie să se aștepte la asta

Raluca Turcan, în vizita la Tulcea

[Sursa foto: Facebook]

Primăriile vor avea responsabilitatea de a lua în evidență persoanele vârstnice, exact așa cum se întâmplă cu cele din centrele rezidențiale. În momentul actual, 72% din serviciile publice de asistență socială (SPAS) nu au o evidență a persoanelor vârstnice în dificultate.”, notează ministrul.

În ceea ce privește serviciile integrate, ministrul anunță că a fost demarat un proiect de finanțare din fonduri europene pentru 139 comunitați marginalizate care beneficiază de asistență socială.

”În ceea ce privește serviciile integrate, am demarat deja un proiect finanțat din fonduri europene, pentru 139 de comunități marginalizate care beneficiază de asistent social, asistent medical și consilier școlar, iar obiectivul nostru este să extindem acest model și să îl completăm și cu alte tipuri de servicii, în funcție de nevoile specifice ale grupurilor vulnerabile.”, spune ministrul Muncii.

Mai mult, ministrul Muncii a precizat că încurajează parteneriatele dintre stat și mediul privat în beneficiul celor nevoiași.

Citeste si: Toți românii trebuie să știe! Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022? Raluca Turcan a făcut anunțul

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pensii 2021. Ce se întâmplă cu pensiile de urmaş? Toți românii trebuie să afle noile condiții impuse de Casa de Pensii

Nicolae Ciucă va avea protestatari sub geam: Angajați din 4 sindicate organizează un miting în fața Guvernului

Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară

ANUNȚUL făcut de Casa de Pensii! Cine beneficiază de pensii de peste 4.000 de lei?

INDEMNIZAȚIA DE HRANĂ 2021. Cât a ajuns să fie norma de hrană pentru bugetari în 2021?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies