Pensii 2021. Ce se întâmplă cu pensiile de urmaş? Toți românii trebuie să afle noile condiții impuse de Casa de Pensii

,
bani
Ce se întâmplă cu pensiile de urmaş?[Sursa foto: PixaBay]

Noi reguli pentru plata pensiilor de urmaş. Ce condiţii impune Casa de Pensii.


In articol:

Recent, Casa Naţională de Pensii Publice a anunțat într-un comunicat că, viitorii beneficiari ai pensiilor de urmaș vor trebui să depună noi documente, altfel riscă să le fie sistate drepturile.

bani
CNPP anunță noi documente necesare pentru pensiile de urmaș[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: ANUNȚUL făcut de Casa de Pensii! Cine beneficiază de pensii de peste 4.000 de lei?

CNPP anunță noi documente necesare pentru pensiile de urmaș

Din 2020 și până în prezent s-au făcut mai multe modificări în ceea ce privește cadrul legal pentru  beneficiarii de pensii de urmaș.

Recent, CNPP a publicat pe site-ul său noile documente ce vor trebui depuse de minorii până în 16 ani. În același document au fost publicate și documentele necesare pentru studenții beneficiari ai unor pensii de urmaș.

Citeste si: Toți românii trebuie să știe! Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022? Raluca Turcan a făcut anunțul

Casa Naţională de Pensii Publice a anunța că toate documentele necesare au termen limită până pe 25 septembrie, anul curent pentru minori, și 25 octombrie pentru studenții până în 26 de ani.

Comunicatul oficial CNPP

Elevii urmaşi  care au împlinit vârsta de 16 ani au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2021, adeverința din care să rezulte că, în anul școlar în curs, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

!!! În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2021 se reține de la plată.

  1. Studenții urmași,  în
    vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:
  • să depună la sediul caselor teritoriale de pensii  – până la data de 25 septembrie 2021 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor (model);
  • să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2021 – adeverința în original sau copie/electronic din care să rezulte că, în anul universitar în curs, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii;
  • să depună adeverința în original la sediul casei teritoriale de pensii – până la data de 25 decembrie 2021.

Citeste si: Pensii 2021. Ce se întâmplă cu taloanele de pensii? Schimbare majoră anunțată de Violeta Alexandru

!!!  În cazul nerespectării condițiilor de mai sus, drepturile de pensie de urmaș ale studenților se rețin la plată după cum urmează:

  • drepturile aferente lunii octombrie, dacă beneficiarii pensiei de urmaș nu au depus declarația pe propria răspundere la sediul casei teritoriale de pensii, până la data de 25 septembrie 2021;
  • drepturile aferente lunii noiembrie, dacă adeverința prin care se face dovada continuării studiilor nu a fost depusă/transmisă electronic la casa de pensii până la data de 25 octombrie a anului în curs.

!!!  Plata pensiei de urmaș se SUSPENDĂ începând cu luna ianuarie 2022, dacă studenții urmași care au transmis adeverința în copie sau în format electronic nu au depus și originalul adeverinței până la data de 25 decembrie 2021.”, se spune în documentul  CNPP.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Dacian Cioloș propune introducerea certificatului verde la locul de muncă! Premierul consideră că este cea mai bună soluție pentru a stopa răspândirea virusului Covid-19: A...

Dacian Cioloș o vrea ministrul Educației, dar nu a fost în stare să treacă nici măcar examenul parlamentarilor

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Când sărbătorim Hallowen în 2021 și ce semnificație are. Care este legenda dovleacului de Hallowen

E oficial! Mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în aproape 100 de spitale din România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies