Barem de corectare BAC 2022 toamnă: profil real. Mihai Eminescu, la subiectul 3 la Limba și Literatura Română. Cum se rezolvau corect cerințele

,
Subiect 3 romana Bacalaureat 2022 toamna real

Subiectul 3 este diferit pentru elevii de la real și uman

[Sursa foto: shutterstock.com]

La subiectul 3, proba scrisă la Limba și Literatura Română, elevii de la real și uman primesc cerințe diferite. Iată ce a picat la subiectul 3 la Limba și Literatura Română la BAC 2022, sesiunea de toamnă, profil real.

Subiectul 3 Română profil real, Bacalaureat 2022 toamnă. Pentru proba la scrisă la Limba și literatura română, absolvenții de liceu primesc subiecte diferite la partea a III-a, în funcție de profilul absolvit. Iată ce operă a picat la profilul real la subiectul 3, proba la română, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022.

Bacalaureat toamnă 2022. BAREM Limba și Literatura Română, profil real

 

 La subiectul 3, elevii de la real au avut de tratat un text poetic aparținând lui Mihai Eminescu.

Subiectul 3 română, profil real. Ce a picat la Limba și literatura română în sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2022? 

În a doua sesiune de BAC 2022, cea programată în această toamnă, proba scrisă la Limba și literatura română are loc pe 16 august.

Cerințele pe care le au de rezolvat elevii sunt împărțite în trei subiecte principale. Primele două sunt identice pentru profilul real și uman, însă la subiectul III, elevii au de tratat opere diferite. 

Citeste si: EDU.RO: Subiecte Română BAC 2022 toamnă. Ce subiecte au picat la Română, la profilul real și uman, la a doua sesiune de BAC 2022

În sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2022, elevii de la real au avut de realizat un eseu în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate, în timp ce la uman, absolvenții de liceu au avut de redactat o lucrare în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată. 

Subiectele pe care le vor primi elevii de clasa a XII-a la română în a doua sesiune de BAC 2022 vor fi postate pe site-ul EDU.RO, după ora 15:00, acestea urmând să fie încărcate în timp real și pe kanald.ro.

La proba scrisă la română, la subiectul 3, elevii de la real care susțin examenul de BAC 2022 în sesiunea de toamnă pot să primească o operă care să aparțină  următorilor autori: Mihai Eminescu, Ion Creangă, I. L. Caragiale, Ioan Slavici, G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Mihail Sadoveanu, Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, G. Călinescu. Având în vedere că la prima sesiune de BAC 2022 a picat opera lui I. L. Caragiale, șansele ca elevii să aibă de tratat din nou o operă care să aparțină acestui autor sunt foarte mici.

Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Ce trebuie să facă elevii de clasa a XII-a pentru a obține punctaj maxim la subiectul 3 la română, profil real?

La proba scrisă la Limba și literatura română, subiectul 3 este cel care le testează elevilor capacitatea de a redacta un text coerent și corect atât din punct de vedere gramatical, cât și ortografic. Astfel, pentru a obține punctajul maxim la subiectul 3, proba scrisă la română la BAC 2022, elevii trebuie să redacteze un text de minimum 400 de cuvinte, să trateze subiectul menționat în cerință, să urmeze strucura eseului: introducere, cuprins, încheiere, să își prezinte ideile într-un mod logic, să folosească un vocabular adecvat, specific limbii literare. În acordarea punctajului maxim, profesorii care vor corecta lucrările vor ține cont și de așezarea în pagină a textului și vor fi atenți la punctuație și ortografie.

Citeste si: Structura anului școlar 2022-2023. Cum sunt împărțite cele 5 module de învățare și când vor avea elevii vacanță în noul an școlar 2022-2023

Bacalaureat toamnă 2022. Subiectul 3 la Limba și Literatura Română, profil real

 

subiecte bac romana 2022 toamna real

Subiectele la română BAC 2022, profil real

[Sursa foto: Facebook]

subiecte bac romana 2022 toamna real

Subiectele la română BAC 2022, profil real

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: EDU.RO: Subiectul 3 Română BAC 2022 toamnă: profil uman. Ce a picat la subiectul 3 la Limba și Literatura Română

Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Ce reguli trebuie să respecte elevii?

În a doua sesiune de BAC 2022, elevii de clasa a XII-a trebuie să știe că nu au voie să intre în sala de examen cu materiale ajutătoare și că orice tentativă de fraudă va fi sancționată cu eliminarea din examen. Proba la limba și literatura română începe la ora 09:00, însă accesul elevilor în sălile de examen va fi permis doar până la ora 08:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate. 

Elevii nu au voie să comunice între ei în timpul examenului și nici cu persoane aflate în afara sălii de examen. Proba scrisă la limba română durează 3 ore, timp care este calculat după ce elevii primesc foile cu subiecte. Toate subiectele sunt obligatorii. 

Sursă: edu.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Școlile profesionale se desființează, iar elevii vor trebui să se înscrie la liceele profesionale

Va fi show la Alba Iulia: mii de porții de fasole de 1 Decembrie

Școlile profesionale se desființează, iar elevii vor trebui să se înscrie la liceele profesionale

Alexandru Rafila anunță cum va decurge începerea anului școlar 2022 - 2023. Ministrul Sănătății nu crede că noul val de COVID-19 va afecta deschiderea școlilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies