SUA au autorizat tratamentul in spitale cu clorochina pentru bolnavii de coronavirus

,

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite (Food and Drug Administration, FDA) a autorizat folosirea în spitale a clorochinei şi hidroxiclorochinei ca tratamente împotriva COVID-19, scrie AFP.


In articol:

Departamentul de Sănătate a declarat că FDA a dat undă verde ca aceste tratamente să fie „ distribuite şi prescrise de medici pacienţilor adolescenţi şi adulţi spitalizaţi cu COVID-19, într-o manieră adecvată, când un studiu clinic nu este disponibil sau nu se poate face”.

În acest sens, preşedintele american Donald Trump a lăudat pe 24 martie meritele acestui medicament. „ Există şanse mari ca acesta să poată avea un impact enorm. Ar fi un cadou din cer dacă ar funcţiona”, a adăugat președintele SUA.

Autorităţile sanitare americane au avertizat publicul larg că nu ar trebui să se automedicamenteze. Un locuitor din Arizona (sud-vest) care a ingerat fosfat de clorochină, folosit pentru a dezinfecta acvarii, a murit.

Două organisme medicale americane, Institutul Naţional al Sănătăţii (NIH) şi Autoritatea pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul biomedical (Barda), lucrează în prezent la studii clinice. Un studiu care urmează protocolul profesorului Raoult, cu hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic), urmează să înceapă curând la New York.

Preşedintele american a mai anunţat că un „pod aerian” va aduce echipamente medicale în SUA, fără a preciza clar care vor capetele acestuia.

El a lăsat, de asemenea, să se înţeleagă că anumite materiale precum măştile de protecţie, de o importanţă crucială pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, dispar în mod suspect din spitalele americane.

Citeste si: Coronavirus- Cum reuseste Germania sa faca fata atat de bine pandemiei? Secretul lor: 500.000 de teste pe saptamana

Citeste si: Cum se fac testele pentru coronavirus: cate tipuri sunt si care dau cel mai precis rezultat. Ce tip de teste foloseste Romania

Citeste si: Se transmite coronavirus prin aer? Cat timp supravietuieste coronavirus?

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Anunțul făcut de ministrul Muncii: "Încercăm o variantă..."

Care criză? Industria mondială a superiahturilor traversează o perioadă de boom

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ora de vară 2020. Ce să faci pentru ca organismul să nu fie dat peste cap de această schimbare?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies