Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Anunțul făcut de ministrul Muncii: "Încercăm o variantă..."

Ministrul Muncii a dat noi detalii despre gestionarea plății pensiilor în perioada următoare. Ce ar trebui să știe pensionarii din România?


In articol:

Având în vedere criza provocată de răspândirea noului coronavirus în România s-a pus problema plății pensiilor în perioada următoare, mai ales că se apropie sărbătoarea Paștelui.

Citeste si: Ora de vară 2020. Ce să faci pentru ca organismul să nu fie dat peste cap de această schimbare?

Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Anunțul făcut de ministrul Muncii: "Încercăm o variantă..."

Deși România traversează o perioadă de criză din cauza coronavirusului, ministrul Muncii dă asigurări că nu vor exista probleme cu privire la plata pensiilor. Ba mai mult decât atât, Violeta Alexandru a confirmat că în prezent, autoritățile caută soluții pentru ca banii să ajungă mai repede la pensionari, astfel încât să nu existe probleme.

Citeste si: Conserve toxice: de ce sunt cutiile de conserve toxice

"Banii pentru pensii sunt planificaţi în buget. Încercăm o variantă în funcţie, în schimb, de mai mulţi factori, parte dintre ei au legătură cu încasările în buget, dar facem toate eforturile să aducem pensiile pensionarilor chiar mai devreme decât data obişnuită pentru luna aprilie, pentru luna de sărbători pascale. Categoric da, sunt fonduri în buget pentru plata pensiilor şi a prestaţiilor sociale, încercăm ca ele să ajungă până în Paşte la toţi pensionarii, ca să aibă o minimă linişte pentru a-şi petrece sărbătorile. Sigur că azi trecem printr-o situaţie delicată, dar pensionarii nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că nu există riscul neplăţii pensiilor. Ne vom ţine de calendarul de plată şi încercăm ca ele să ajungă chiar mai devreme.", a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, potrivit digi24.ro 

Citeste si: Cătălin Moroșanu, mesaj dur către medicii din Suceava: „Să nu-i mai considerăm niște eroi”

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate