Coronavirus Romania - In scenariul 4 Romania lupta cu 731 de paturi ATI

,

Ministerul Sănătăţii a elaborat planul strategic care priveşte creşterea etapizată a capacităţii de răspuns a spitalelor.


In articol:

În faza 2 a planului alb autorităţile se bazează pe spitalele organizate în pavilioane şi pe 34 de spitale suport din toată ţara, potrivit mediafax.

Numărul total de paturi de ATI prevăzute în spitalele din ţară este de 731. Faza 2 a planului alb este activată cu intrarea în scenariul al 4-lea al epidemiei, când sunt depăşite 2000 de cazuri.

Spitalele private cu paturi de ATI sunt folosite într-o fază ulterioră a planului alb. Planul alb elaborat de Ministerul Sănătăţii presupune creşterea etapizată a capacităţii de răspuns a spitalelor din România.

Faza 2 a acestui plan, care corespunde scenariului 4 al epidemiei, cel în care numărul de pacienţi cu Covid 19 va trece de 2000- situaţie de care România se apropie cu paşi repezi se bazează pe sistemul pavilionar disponibil în majoritatea spitalelor de pneumologie şi pe spitale suport de pe tot teritoriul României- golite de alţi pacienţi cu excepţia celor cu Covid.

Faza 2 se bazează pe un număr de 14 spitale- 9 de boli infecţioase din faza 1 şi 5 de pneumologie din ţară, plus 34 de spitale suport de pe întreg teritoriul României( spitale municipale sau pavilioane din unele spitale judeţene), dar şi pe unităţi medicale dedicate unor afecţiuni care vor fi golite de pacienţi care nu au Covid 19 cum sunt centrele de dializă, maternităţi, centre de infarct.

În această fază 2 a planului alb care corespunde scenariului 4 numărul total al paturilor de ATI prevăzute în toată ţara este de 731( 121 de paturi la boli infecţioase, 50 la pneumologie, plus alte 560 în spitalele de suport), iar numărul total al paturilor pentru spitalizare este 7.605.

În faza a 3-a a planului strategic vor fi folosite Spitalele Universitare de Urgenţă, Spitalele Judeţene de Urgenţă, spitalele private care au paturi de ATI, şi alte spitale, după ce capacitatea spitalelor de suport va fi depăşită.

În această ultimă etapă numărul de paturi de ATI la nivel naţional pentru adulţi este de 1.601, iar numărul de paturi de ATI la nivel naţional pentru copii este de 156. În faza 3 a planului alb există 3.609 paturi pentru spitalizarea celor infectaţi, potrivit mediafax.

Citeste si: Se transmite coronavirus prin aer? Cat timp supravietuieste coronavirus?

Citeste si: Dr. Adrian Streinu-Cercel, un nou avertisment: "Acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie." Cum ne putem feri?

Citeste si: Vela: Preţurile la energie, gaze, apă, carburanţi sunt plafonate. Ordonanta militara 4

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a fost descoperită balada „Mioriţa”. Exilul poetului Alecu Russo şi dedesubturile întregii poveşti

Cum se fac testele pentru coronavirus: cate tipuri sunt si care dau cel mai precis rezultat. Ce tip de teste foloseste Romania

Scene sinistre în Timiș, la o descindere a poliției: un bărbat a încercat să se sinucidă lângă cadavrul tatălui său, cu care se baricadase în casă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar ortodox 30 martie: sarbatoare importanta pentru crestini! Nu uita sa le spui "La multi ani!" sarbatoritilor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies