Se transmite coronavirus prin aer? Cat timp supravietuieste coronavirus?

Toata lumea isi pune intrebari despre cum se transmite sau cat supravietuieste coronavirus. Iata raspunsuri care va pot ajuta!


In articol:

Coronavirusul COVID 19 NU se transmite prin aer, ci prin picăturile pe care o persoană infectată le generează atunci când tușește, strănută sau vorbește. Aceste picături sunt grele și nu plutesc prin aer, ci cad pe podea sau pe suprafața obiectelor, arată Organizația Mondială a Sănătății.

Cum te poți infecta? Te poți infecta inspirând virusul dacă te afli la mai puțin de 1 metru de o persoană bolnavă, sau dacă atingi o suprafață contaminată și apoi îți atingi ochii, nasul sau gura fără să te speli pe mâini.

Urmează mereu cele 3 reguli care te pot proteja:

Păstrează o distanță de cel puțin 1 metru față de alte persoane.

Spală-te frecvent pe mâini cu apă și săpun sau curăță mâinile cu dezinfecant pe bază de alcool.

Nu-ți atinge ochii, gura și nasul cu mâinile murdare.

Cât supraviețuiește coronavirusul pe suprafețe?

Este o întrebare aflată pe buzele tuturor în această perioadă. Nu este clar cât de mult supraviețuiește pe suprafețe virusul de COVID-19, dar este similar cu alte coronavirusuri. Studiile sugerează că, în general, coronavirusurile (inclusiv COVID-19) poate persista pe suprafețe de la câteva ore până la câteva zile, arată Organizația Mondială a Sănătății.

Durata variază în funcție de tipul suprafeței, temperatură, umiditate și condiții de mediu.

Dacă credeți că o suprafață poate fi infectată, curățați-o cu dezinfectant pentru a distruge virusului și pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe ceilalți. Apoi, curățați-vă mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool și spălați-le bine cu apă și săpun. Nu vă atingeți ochii, gura sau nasul cu mâinile murdare! - este sfatul reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.

Citeste si: Coronavirus Romania - Arafat: La ora 20.00, sunt 1.815 cazuri confirmate cu coronavirus şi 43 de decese

Citeste si: Cine era tanara de 27 de ani din Botosani care a murit de coronavirus

Citeste si: Coronavirus Romania - Doi copii au fost preluati de autoritati dupa ce parintii lor au fost diagnosticati cu coronavirus

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate