Coronavirus Romania - Ce se intampla cu copiii care au ambii parinti spitalizati si nu au alta ruda la care sa ramana

,

Copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza noului coronavirus vor fi preluați de DGASPC

Copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza noului coronavirus vor fi preluați de DGASPC, care îi va plasa într-o zonă special dedicată de izolare până la testare, a declarat Mădălina Turza, președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. „ Momentan nu avem contaminați în centrele noastre, dar situația este foarte dificilă”, a spus Turza.

“Sfat pentru părinți: Dacă stați în casă, nu sunteți în zona de pericol.

Dacă părinții înțeleg că trebuie să rămână în casă alături de copiii lor, atunci riscurile sunt minime sau zero. Este sfatul principal pe care îl dau, pentru ca noi – știindu-i pe ei în siguranță – să ne putem apleca asupra celor care sunt total lipsiți de protecție”, a declarat Mădălina Turza, pentru Edupedu.ro.

Trebuie să fim calmi, pentru că o procedură există deja, care se aplică și pentru astfel de cazuri. După ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) preia un copil aflat într-o astfel de situație, el este plasat într-o zonă dedicată de izolare. Nu se va duce alături de ceilalți copii din sistemul de protecție.

Fiecare DGASPC a creat un spațiu, fie că e un apartament, o casă, un centru, pentru triaj. Acolo vin aceste situații din comunitate: fie că este vorba despre copii ai căror părinți sunt în această situație [diagnosticați cu COVID-19 și în situație de a fi ambii spitalizați – N.Red.] sau copii luați de pe stradă și despre nu știi de unde vin, deci copii despre care nu ai context epidemiologic, ei intră în această zonă de triaj”, a explicat Turza.

Citeste si: Coronavirus- Cum reuseste Germania sa faca fata atat de bine pandemiei? Secretul lor: 500.000 de teste pe saptamana

Citeste si: Coronavirus Romania- In scenariul 4 Romania lupta cu 731 de paturi ATI

Citeste si: Cum se fac testele pentru coronavirus: cate tipuri sunt si care dau cel mai precis rezultat. Ce tip de teste foloseste Romania

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a fost descoperită balada „Mioriţa”. Exilul poetului Alecu Russo şi dedesubturile întregii poveşti

Conserve toxice: de ce sunt cutiile de conserve toxice

Mireasa lui SIEmion

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Daiana si-a aniversat ziua de nastere in casa "Puterea dragostei"! Cum au petrecut concurentii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies