SUA amenință Rusia cu noi sancțiuni aspre! Ar putea fi afectate și fiicele lui Vladimir Putin

Author: Lavinia Medrea

SUA amenință Rusia cu noi sancțiuni aspre! Ar putea fi afectate și fiicele lui Vladimir Putin

Sursa: Canva.com

SUA au transmis miercuri că vor aplica noi sancțiuni împotriva Rusiei, împreună cu G7 și cu UE. Sancțiunile vor fi impuse împotriva sectorului bancar, mai mulți oficiali și fiicele președintelui Vladimir Putin, potrivit CNN.

„Statele Unite, împreună cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană, vor continua să impună costuri economice severe şi imediate asupra regimului Putin, din cauza atrocităţilor din Ucraina, inclusiv din Bucha. Vom face documentare şi vom transmite informaţii despre aceste atrocităţi şi vom folosi toate mecanismele adecvate pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili”, a transmis Casa Albă într-un comunicat.

Ce sancțiuni dure ar putea aplica SUA împotriva Rusiei

Administrația Biden a anunțat „măsuri economice devastatoare, pentru interzicerea noilor investiţii în Rusia şi pentru a impune cele mai severe sancţiuni financiare asupra celei mai mari bănci din Rusia şi a numeroase companii de stat esenţiale, a oficialilor guvernamentali din Rusia şi asupra membrilor familiilor acestora.

Aceste sancţiuni financiare masive intervin după acţiunile noastre de la începutul acestei săptămâni de eliminare din sistemul achitării datoriilor a fondurilor ruse blocate în Statele Unite.

Este important de precizat că aceste măsuri sunt concepute pentru a se intensifica în mod reciproc şi a genera un impact care se intensifică în timp”
, mai spune comunicatul Casei Albe.

Citeste si: China intră în conflict cu SUA, Australia și Marea Britanie după ce au anunțat că vor începe dezvoltarea unor rachete hipersonice

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

„Statele Unite şi peste 30 de aliaţi şi parteneri din întreaga lume au aplicat restricţii economice ample, cu cel mai mare impact şi cea mai mare coordonare din istorie. Experţii preconizează că PIB-ul Rusiei va scădea cu 15% anul acesta, anulând creşterea economică din ultimii 15 ani. Inflaţia a depăşit deja 15%, iar proiecţiile indică o accelerare. Peste 600 de companii private au părăsit deja piaţa rusă”, a mai precizat Casa Albă.

Noile sancţiuni anunţate de Washington amenință cea mai mare instituţie financiară din Rusia, Sberbank, dar şi cea mai mare bancă privată, Alfa Bank. Preşedintele Joe Biden va transmite o nouă ordonanţă executivă prin care va interzice orice nouă investiţie americană în Rusia, potrivit Digi24. Pe lângă asta, vor fi blocate acţiunile principalelor companii de stat din Rusia.

LIVE UPDATE Ziua 319 de război în Ucraina. O persoană a fost ucisă în urma atacului asupra unei centrale din regiunea Donețk

Citeste si: Lovitură sub centură pentru Vladimir Putin! A murit cel mai apropiat prieten al președintelui rus

Fetele lui Vladimir Putin au fost incluse pe lista sancțiunilor pentru că SUA sunt de părere că liderul Rusiei și-ar putea ascunde unele dintre active folosindu-se de ele, conform unui înalt oficial al administrației americane.

„Avem motive să credem că Putin și mulți dintre prietenii săi și oligarhii își ascund averea, își ascund bunurile, cu ajutorul membrilor familiei”, a declarat oficialul.

 


„Nu cred că le-am umilit nici pe ele pentru rating. Pur și simplu, așa s-a întâmplat”. Ce părere are Adriana Bahmuțeanu despre momentele în care a folosit cuvinte dure la adresa unor persoane publice

Adriana Bahmuțeanu, în perioada în care a lucrat în televiziune, a avut contact cu mai multe persoane. Cu unele dintre ele, aceasta nu a reușit să lucreze așa cum și-a dorit, motiv pentru care, în unele situații, a reacționat verbal mai violent.

Cookies