SUA amenință Rusia cu noi sancțiuni aspre! Ar putea fi afectate și fiicele lui Vladimir Putin

,
Război

SUA amenință Rusia cu noi sancțiuni aspre! Ar putea fi afectate și fiicele lui Vladimir Putin

[Sursa foto: Canva.com]

SUA au transmis miercuri că vor aplica noi sancțiuni împotriva Rusiei, împreună cu G7 și cu UE. Sancțiunile vor fi impuse împotriva sectorului bancar, mai mulți oficiali și fiicele președintelui Vladimir Putin, potrivit CNN.


In articol:

„Statele Unite, împreună cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană, vor continua să impună costuri economice severe şi imediate asupra regimului Putin, din cauza atrocităţilor din Ucraina, inclusiv din Bucha. Vom face documentare şi vom transmite informaţii despre aceste atrocităţi şi vom folosi toate mecanismele adecvate pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili”, a transmis Casa Albă într-un comunicat.

Ce sancțiuni dure ar putea aplica SUA împotriva Rusiei

Război

Ce sancțiuni dure ar putea aplica SUA împotriva Rusiei

[Sursa foto: Facebook Joe Biden]

Administrația Biden a anunțat „măsuri economice devastatoare, pentru interzicerea noilor investiţii în Rusia şi pentru a impune cele mai severe sancţiuni financiare asupra celei mai mari bănci din Rusia şi a numeroase companii de stat esenţiale, a oficialilor guvernamentali din Rusia şi asupra membrilor familiilor acestora.

Aceste sancţiuni financiare masive intervin după acţiunile noastre de la începutul acestei săptămâni de eliminare din sistemul achitării datoriilor a fondurilor ruse blocate în Statele Unite. Este important de precizat că aceste măsuri sunt concepute pentru a se intensifica în mod reciproc şi a genera un impact care se intensifică în timp”, mai spune comunicatul Casei Albe.

Citeste si: China intră în conflict cu SUA, Australia și Marea Britanie după ce au anunțat că vor începe dezvoltarea unor rachete hipersonice

„Statele Unite şi peste 30 de aliaţi şi parteneri din întreaga lume au aplicat restricţii economice ample, cu cel mai mare impact şi cea mai mare coordonare din istorie. Experţii preconizează că PIB-ul Rusiei va scădea cu 15% anul acesta, anulând creşterea economică din ultimii 15 ani. Inflaţia a depăşit deja 15%, iar proiecţiile indică o accelerare. Peste 600 de companii private au părăsit deja piaţa rusă”, a mai precizat Casa Albă.

Noile sancţiuni anunţate de Washington amenință cea mai mare instituţie financiară din Rusia, Sberbank, dar şi cea mai mare bancă privată, Alfa Bank. Preşedintele Joe Biden va transmite o nouă ordonanţă executivă prin care va interzice orice nouă investiţie americană în Rusia, potrivit Digi24.

Pe lângă asta, vor fi blocate acţiunile principalelor companii de stat din Rusia.

Citeste si: Lovitură sub centură pentru Vladimir Putin! A murit cel mai apropiat prieten al președintelui rus

Fetele lui Vladimir Putin au fost incluse pe lista sancțiunilor pentru că SUA sunt de părere că liderul Rusiei și-ar putea ascunde unele dintre active folosindu-se de ele, conform unui înalt oficial al administrației americane.

„Avem motive să credem că Putin și mulți dintre prietenii săi și oligarhii își ascund averea, își ascund bunurile, cu ajutorul membrilor familiei”, a declarat oficialul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Povestea tragică a unei femei din Bucha. Soldații ruși i-au omorât fiul, apoi au petrecut în curtea ei, unde au lăsat sticle de băutură în urmă

Negocierile diplomatice dau roade! Președintele finlandez, înainte de summitul NATO: 'Există o înțelegere ceva mai bună între Finlanda și Turcia'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

China nu este dispusă să urmărească indiferent situaţia din Ucraina. Anunţul făcut de reprezentantul permanent al Chinei la ONU

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies