Ministrul ucrainean de Externe la NATO: "Avem doar trei puncte pe agendă – arme, arme și arme "

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 07 ian 2023, 00:45

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba

Sursa: Facebook Dmitro Kuleba

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, cere sporirea asistenței militare din partea statelor aliate.

Miniștrii de Externe din statele NATO se reunesc joi dimineață, aprilie, pentru a discuta noile ajutoare ce vor fi trimise Ucrainei pentru a respinge invazia rusă. La discuții participă și ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba.

Citeste si: China intră în conflict cu SUA, Australia și Marea Britanie după ce au anunțat că vor începe dezvoltarea unor rachete hipersonice

Ministrul ucrainean de Externe, despre sporirea asistenței militare în Ucraina

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat joi, 7 aprilie, la Bruxelles, înainte de întâlnirea cu miniștrii de externe din țările NATO, la care este invitat, că are doar trei puncte de discuție pe agendă: ”arme, arme și arme”.

"Agenda mea este foarte simplă, conține doar trei lucruri: arme, arme și arme.

Credem că cel mai bun mod de a ajuta Ucraina este să i se asigure toate cele necesare pentru a-l opri pe Putin și pentru a învinge armata rusă în Ucraina, pentru ca războiul să nu se reverse mai departe. În ultimele săptămâni, armata ucraineană și întreaga națiune ucraineană a demonstrat că știe să lupte, știe cum să câștige, dar fără a fi sprijiniți cu toate armele cerute, aceste victorii vor fi însoțite de sacrificii enorme.
Cu cât primim mai multe arme, cu cât sosesc mai repede în Ucraina, cu atât mai multe vieți vor fi salvate, cu atât mai multe sate și orașe vor fi cruțate și nu va mai exista o altă Bucha".

Dmitro Kuleba susține că Ucraina are nevoie de armament, de la rachete, sisteme defensive antirachetă la avioane, pentru a asigura victoria împotriva Rusiei și pentru ca orori ca cele din Bucha să nu

se mai repete.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Kuleba a mai spus că pentru aliații NATO ”nu ar trebui să existe diferențe între arme ofensive și defensive, nu are sens într-o țară ca Ucraina. Cei care spun că nu ne pot da arme ofensive sunt ipocriți. Fac apel la toți aliații NATO să lase deoparte ezitările și să ajute Ucraina cu tot ce are nevoie. Doar așa putem preveni alte masacre ca la Bucea”.

Citeste si: Lovitură sub centură pentru Vladimir Putin! A murit cel mai apropiat prieten al președintelui rus

Ce măsuri pregătește NATO. Anunțul făcut de Jens Stoltenberg

Întrebat specific despre Germania, Kuleba a spus că Berlinul ”a făcut un pas uriaș pentru că ne-a furnizat arme anti-tanc. E clar totuși că Germania poate face mai mult și lucrăm cu guvernul german pentru arme suplimentare. Dar Ucraina nu mai are timp”.

Oficialul a fost întâmpinat la summit de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a spus că la reuniunea NATO din această dimineață aliații vor discuta exact despre furnizarea de arme Ucrainei și despre înăsprirea sancțiunilor impuse Rusiei.

”NATO nu trimite trupe pe teren și avem responsabilitatea de a nu face ca acest conflict să escaladeze dincolo de granițele Ucrainei”, a mai spus Stoltenberg.