Statele Unite ale Americii trimit în România o nouă brigadă de luptă. Decizia a fost anunțată în cadrul Summit-ului NATO de la Madrid

,
sua-america-nato-românia-brigadă-de-luptă

Statele Unite ale Americii trimit în România o nouă brigadă de luptă

[Sursa foto: Istock]

În cadrul Summit-ului NATO de la Madrid, Statele Unite ale Americii au anunțat că vor trimite în țara noastră o nouă brigadă de luptă. Decizia a fost influențată de noile amenințări ale Rusiei, dar și de agresiunea pe care încă o desfășoară în Ucraina.


In articol:

În cadrul Summit-ului NATO de la Madrid, Statele Unite ale Americii au anunțat că vor trimite în România o brigadă completă de luptă. Acest lucru va crește prezența militară americană în Regiunea Mării Negre.

Anunțul a fost făcut de președintele SUA, Joe Biden, iar brigada va opera printr-o rotație permanentă a trupelor. În Polonia, în acest moment, se află o brigadă de tancuri, iar Pentagonul va avea, în acest fel, în Europa, de două brigăzi de luptă.

Mai mult decât atât, conform digi24.ro, Statele Unite ale Americii urmează să adauge noi unități de apărare antiaeriană în Italia și în Germania, iar, tot în Polonia, va fi înființată și o garnizonă permanentă. Totodată, în Spania, la bazele NATO, SUA vor desfășura noi nave de război.

Ce declarații au fost făcute după Summit-ul NATO de la Madrid?

„Aceste forțe, prima prezență permanentă a trupelor americane pe flancul estic al NATO, vor spori capacitatea noastră de comandă și control”, a declarat Pentagonul printr-un comunicat de presă.

Citeste si: Vladimir Putin amenință, după ce s-a confirmat că Suedia și Finlanda ar putea intra în NATO: „Vom răspunde cu ostilitate”

De asemenea, armata Statelor Unite ale Americii va continua să sporească efectivele și în regiunea baltică, prin amplificarea numărului avioanelor de luptă, a blindatelor, a sistemelor aeriene și a forțelor de operațiuni speciale.

sua-america-nato-românia-brigadă-de-luptă

Statele Unite ale Americii trimit în România o nouă brigadă de luptă

[Sursa foto: Istock]

„În Polonia vom stabili un cartier general al Corpului V de Armată, pentru a consolida interoperabilitatea SUA- NATO pe tot flancul estic. Vom menține o brigadă suplimentară prin rotație, adică 3.000 de soldați și alți 2.000 de membri ai personalului militar cu cartierul general în România. Vom crește deplasările prin rotație în Țările Baltice”, a declarat și Joe Biden.

Klaus Iohannis a spus ce decizii benefice au fost luate și pentru România

„În primul rând, am decis consolidarea sprijinului pentru Ucraina, prin adoptarea unui pachet consolidat de măsuri de asistenţă.

În al doilea rând, am adoptat un nou concept strategic al NATO care asigură direcţile majore de acţiune pentru cel puţin următorii 10 ani. Vă amintiţi că România a fost primul stat aliat care a susţinut necesitatea unui nou document pragmatic aliat şi iată că astăzi acest nou document a fost aprobat.  

Citeste si: Klaus Iohannis reacționează după ce Joe Biden a anunțat finanțarea construirii de reactoare modulare în România

În al treilea rând, în contextul evoluţiilor dramatice din Ucraina, am decis să consolidăm pe termen lung poziţia de descurajare pe Flancul Estic. Este un demers absolut necesar pe care l-am solicitat noi insistent, mai ales după 24 februarie, în toate discuţiile pe care le-am avut la NATO, dar şi cu aliaţii noştri”, a spus președintele României, Klaus Iohannis, conform romaniatv.net, la finalul primei sesiuni a Summit-ului NATO.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Jens Stoltenberg anunță mai mulți militari NATO pe flancul estic. „Grupurile de luptă de pe flancul estic vor fi ridicate la nivel de brigadă”

Rusia confirmă cea mai importantă demitere a unui oficial militar de la începutul războiului: cine este noul comandat al Flotei din Marea Neagră

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Dmitri Medvedev amenință din nou Occidentul: „Orice încercare de a invada Crimeea ar echivala cu o declaraţie de război împotriva Rusiei”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies