Situație disperată! Oamenii au ajuns să fure tuburile cu oxigen pentru bolnavii de COVID-19. Unde se întâmplă acest lucru?

,
Tuburile cu oxigen sunt furate de rudele persoanelor diagnosticate cu COVID-19
Tuburile cu oxigen sunt furate de rudele persoanelor diagnosticate cu COVID-19[Sursa foto: unsplash]

Bolnavii de COVID-19 a căror stare de sănătate este delicată au nevoie în mod constant de oxigen. Disperați, oamenii au ajuns să fure tuburile cu oxigen. Unde se întâmplă asta?


In articol:

Dacă unele țări au reușit să țină sub control pandemia de coronavirus, altele se confruntă cu probleme serioase și care dau mari bătăi de cap autorităților. În Mexic, oamenii au ajuns să fure tuburile cu oxigen pentru a-și trata rudele bolnave de COVID-19.

Ce măsuri au fost luate?

Tuburi cu oxigen furate și oameni care stau la coadă ore în șir pentru a reîncărca tuburile goale

Situația pare să scape de sub control în Mexic. Doar de la începutul anului și până în prezent, autoritățile au raportat 14 cazuri de furturi de tuburi de oxigen, iar problema tinde să se agraveze. Se are că oamenii sunt nevoiți să recurgă la astfel de gesturi având în vedere că tuburile cu oxigen pentru bolnavii de Covid-19 se găsesc foarte greu pe piață. Mai multe persoane au fost arestate pentru că au furat tuburi cu oxigen, iar pentru a ține sub control această situație, autoritățile din Mexic au luat decizia de a stabili o autoritate specială care să se ocupe strict de această problemă.

Citeste si: Medicamentul momentului! Face minuni împotriva coronavirusului

Mexicul se confruntă cu o criză gravă de tuburi de oxigen, iar acest lucru se întâmplă în contextul în care o mulțime de persoane se tratează la domiciliu de COVID-19   și au nevoie de astfel de tuburi pentru a supraviețui.

Bolnavii sunt nevoiți să se trateze acasă de COVID-19 pentru că spitalele din Mexic au ajuns la capacitatea maximă și nu mai pot primi pacienți.

Spitalele din Mexic nu mai au locuri pentru pacienții cu Covid-19
Spitalele din Mexic nu mai au locuri pentru pacienții cu Covid-19[Sursa foto: unsplash]

Pentru a reîncărca tuburile cu oxigen, oamenii au stat la coadă până și 8 ore, situația fiind una disperată. 

"Stau aici de opt ore. Stau la coadă de la 10 dimineața pentru a-mi realimenta tubul de oxigen. E tot mai puțin oxigen.

Așa că reducem cantitatea de oxigen folosită de tata, ca să nu rămână fără oxigen până îl umplem pe acesta. Încercăm să-l menținem stabil acasă.", a povestit o femeie, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Mihai de la 3 Sud Est s-a vindecat de COVID cu ivermectină: „Mi s-au dat doar 5% şanse de supravieţuire”

 

Citește-ne pe

Citește și:

S-a vindecat de COVID la 102 ani! Povestea uluitoare a unei femei din Constanţa

Gabriel Zetea îl CONTRAZICE pe Cîțu pe tema taxei de solidaritate: NU se va aplica peste noapte. E nevoie de solidaritate

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Tora Vasilescu a rămas cu sechele după ce a avut COVID-19. Incredibil ce au descoperit medicii la nivelul plămânilor: „În urma radiografiei au ieșit...”

Anunţ şoc din partea specialiştilor! Poţi răspândi coronavirusul şi după vaccinare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies