Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul despre taloanele de pensii. Schimbările au loc începând cu data de 1 iulie

,
pensie-ajutor-700-lei

Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul despre taloanele de pensii. Schimbările au loc începând cu data de 1 iulie

[Sursa foto: Istock]

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a declarat că ajutorul de 700 de lei nu va merge către pensionarii care, deși primesc mai puțin de 2.000 de lei pe lună, mai fac bani și din altă parte. Înainte ca banii să fie virați pensionarilor, mai multe analize sunt efectuate.


In articol:

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a anunțat că nu toți pensionarii cu o pensie mai mică de 2.000 de lei vor primi în plus cei 700 de lei promiși. Pensionarii care fac bani și din altă parte nu vor primi respectiva sumă.

Conform romaniatv.net, Daniel Baciu a anunțat că cei 700 de lei în plus la pensie vor fi distribuiți doar în luna iulie, iar aceștia vor fi trecuți și pe talonul de pensie. De asemenea, acesta a mai menționat faptul că pensionarii vor putea să primească bani în plus, dacă vor mai rămâne venituri la buget.

În momentul de față, deficitul bugetar a ajuns că fie cu cel puțin 1 miliard de lei mai mare mare, după decizia Coaliției de guvernare de a oferi 700 de lei pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 de lei, dar și tichete sociale, o dată la două luni, în valoare de 250 de lei, persoanelor al căror salariu nu depășește 1.500 de lei.

Citeste si: Violeta Alexandru face praf voucherele de 50 de euro: "Sistem care atinge ridicolul"

„În luna iulie a anului 2022, se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”, s-a arătat în proiectul discutat de Guvern la finalul lunii mai, potrivit economedia.ro.

pensie-ajutor-700-lei

Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul despre taloanele de pensii. Schimbările au loc începând cu data de 1 iulie

[Sursa foto: Istock]

Marius Budăi a explicat creșterea plafonului la 2.000 de lei de la 1.500 de lei

Mrius Budăi a explicat modul în care plafonul de pensii a fost sabilit, întrucât, inițial, acesta a fost fixat la  1.500 de lei.

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600

pentru primul pachet social care a reprezentat atunci pensia medie în România.

Am venit, ulterior, cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se pe unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, să implementăm al doilea pachet social cu acele carduri şi acele vouchere electronice, pentru a sprijini populaţia, până la sfârşit de an şi am considerat atunci o categorie vulnerabilă pensia care se încadrează în jurul pensiei medii.

Citeste si: Marius Budăi, revoltat de cum au folosit românii voucherele sociale. Aceștia au cumpărat sucuri și chipsuri și riscă amendă de 10.000 de lei

Acum, considerăm că evoluţia preţurilor, fiind cea pe care o ştim cu toţii, trebuie să depăşim un pic pensia medie. Şi, dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari, 3,2 milioane de seniori ai României vor beneficia de această nouă măsură”, a spus acesta, conform romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Salariul minim ar putea să nu mai fie impozitat. 1,6 milioane de români ar putea să primească mai mulți bani în fiecare lună

Ciolacu a spus, ANRE s-a executat: Campanie publicitară împotriva 'țeparilor' din domeniul energetic

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Femeile vor ieși mai târziu la pensie. Vârsta de pensionare a acestora va tot continua să crească

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies