Se schimbă structura anului școlar! Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii: „Am propus modificări.” Ce se întâmplă cu vacanța de primăvară?

,
Ministrul Educaţiei a anunțat că vacanța de primăvară va fi prelungită în acest an
Ministrul Educaţiei a anunțat că vacanța de primăvară va fi prelungită în acest an[Sursa foto: unsplash]

Având în vedere contextul epidemiologic actual, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a luat o decizie importantă în ceea ce privește structura anului școlar 2020-2021. Ce schimbări sunt?


In articol:

Ministrul Educației a anunțat că, ținând cont de faptul că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creștere în România, iar luna aprilie se anunță una destul de dificilă, s-a luat decizia de a modifica structura anului școlar 2020-2021. Ce modificări au apărut în ceea ce privește vacanța de primăvară?

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț oficial despre vacanța de primăvară

Dacă inițial a fost doar o propunere, ulterior, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii vor beneficia în acest an de o vacanță de primăvară prelungită. Astfel, vacanța din acest an va cuprinde atât Paștele Catolic, cât și cel Ortodox, fiind programată în perioada 2 aprilie-4 mai.

„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii.”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Se închid școlile în Capitală?! Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației în urmă cu puțin timp. Documentul care atestă această decizie

Ministrul

Educației a explicat și care au fost motivele pentru care s-a luat această decizie. Sorin Cîmpeanu a precizat că extinderea vacanței de primavară va duce la micșorarea mobilității în luna aprilie, o lună dificilă din punct de vedere al evoluției pandemiei de coronavirus, ceea ce înseamnă că elevii se vor afla în siguranță, având în vedere că nu vor mai merge la școală, acolo unde cursurile se desfășoară în continuare față în față.
Ministrul Educației a anunțat că examenul de Bacalaureat se va desfășura după același calendar, chiar dacă va fi nevoie de echivalarea competențelor și organizarea probelor de competențe digitale după examenul de Bacalaureat 2021. 

Sorin Cîmpeanu a precizat că în momentul în care a fost luată decizia prelungirii vacanței de primăvară au fost luate în calcul atât avantajele, cât și dezavantaje, astfel că autoritățile au hotărât, în cele din urmă, că aceasta este cea mai bună măsură în momentul de față.

Dacă Bacalaureatul se va desfășura după calendarul stabilit anterior, data la care elevii de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională se va schimba, astfel că examenele se vor desfășura după Bacalaureat, în perioada 5-8 iulie.

Citeste si: Ministrul Educației: Nivelul de testare în școli, infim și inadmisibil. Ministerul Sănătății e responsabil de partea de testare

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cresc cazurile de copii ajunşi la spital din cauza infecţiilor cu COVID! Spitalul de Copii Victor Gomoiu, ajuns la capacitate maximă

Tot mai multe rateuri în campania de vaccinare: Sute de persoane înscrise la un centru nu se pot vaccina din cauză că nu sunt medici

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Oricât de dureros ar fi...” Ce se întâmplă cu orele în perioada următoare? Sorin Cîmpeanu, noi detalii despre examenele naționale

Calendarul și procedura pentru înscrierile în clasa pregătitoare 2021-2022!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies