Ministrul Educației: Nivelul de testare în școli, infim și inadmisibil. Ministerul Sănătății e responsabil de partea de testare

,
Ministrul Educației
Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu dă vina pe Ministerul Sănătății pentru slaba testare în școli. Ce soluții propune.


In articol:

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că ultimele informații de la Ministerul Sănătății, despre care spune că e responsabil de partea de testare în școli, arată că nici acum nu a fost depășit numărul de 5.000 de teste rapide efectuate, deși au fost distribuite 1,5 milioane.

elevi
Nivelul de testare în școli

Citeste si: Veste importantă pentru români! Se va relua vaccinarea cu serul AstraZeneca?! Agenția Europeană a Medicamentului a dat verdictul final. Ce se va întâmpla în perioada următoare

Ministerul Sănătății, vinovat pentru slaba testare în școli

Sorin Cîmpeanu  a spus despre testarea în școli, că este o responsabilitate a Ministerului Sănătății, potrivit ministrului Educației

Cîmpeanu spune că numărul infim de teste „e dat de indisponibilitatea personalului medical, dar și de reticența părinților pentru a-și exprima acordul expres cu privire la testarea copiilor care prezintă simptome sau a colegilor contacților acestor elevi care sunt confirmați pozitiv”.

 Ministrul Educației a anunțat ca rata de testare din școli este „inadmisibilă”, si ca ar fi mult mai ușor de acceptat testele antigen rapide non-invazive.

Citeste si: Avertismentul medicilor! Valul trei de infectări este diferit: "Este o formă de COVID mai agresivă"

Este îngrijorător, o rată extrem de mică de testare în școli.

De aceea, am spus că soluția ar putea fi acele teste non-invazive, care, pe de o parte nu necesită personal medical pentru administrare, ele pot fi chiar auto-administrate, am văzut bine în alte state europene, în alte școli, iar pe de altă parte sunt convins că ar fi mult mai ușor de acceptat. Nu sunt traumatizante, așa cum sunt considerate de unii părinți testele antigen rapide distribuite în beneficiul testării în școli, angajați și elevi.
Nu vreau să pasez responsabilitatea, dar în mod evident e Ministerul Sănătății responsabil cu această parte de testare. Sunt convins că se va găsi o soluție. ”
, crede Cîmpeanu.

Citeste si: Ce spune medicul Adrian Marinescu, despre evoluţia pandemiei: „Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări”.

Întrebat dacă a transmis formal această propunere către Ministerul Sănătății, Cîmpeanu a explicat: „E nevoie de mai mult decât un pas, e nevoie de o procedură de achiziție a acestor teste.

E nevoie de bugetarea acestei achiziții. Sunt mai multe lucruri care trebuie să fie făcute”.

Întrebat cam care ar fi intervalul în care s-ar putea formaliza propunerea privind implementarea testelor non-invazive, demnitarul a spus sincer: „Nu știu să vă răspund!”.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Decizie de ultim moment! Primăria Sectorului 6 își închide ușile din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19. Angajații trec în regim de telemuncă

Și ceilalți 5 pacienți din TIRUL MORȚII puteau muri SUFOCAȚI - Medicul-erou despre care nu s-a știut nimic până acum

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

SMURD București primește întăriri. 10 echipaje din țară se alătură echipei din Capitală, după ce numărul pacienților infectați cu COVID-19 a crescut

Nelu Tataru a explicat de ce au fost inchise scolile cand rata de infectare cu COVID-19 era mica, iar acum sunt inca deschise desi exista o rata de infectare mult mai mare!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies