SMURD București primește întăriri. 10 echipaje din țară se alătură echipei din Capitală, după ce numărul pacienților infectați cu COVID-19 a crescut

,
Echipajele SMURD din Bucuresti nu mai fac fata solicitărilor
SMURD București primeste intăriri din tara

Echipajele SMURD din București cu greu fac față solicitărilor, după ce în ultima perioadă numărul pacienților infectați cu COVID-19 s-a dublat. Astfel, 10 echipaje SMURD din țară au fost aduse în Capitală.


In articol:

Cei 30 de pompieri detașați din 15 județe au fost aduși la București, unde au misiunea de a prelua transporturile pacienților care nu înregistrează probleme grave, în timp ce echipajele SMURD din Capitală se vor ocupa de cazurile grave.

Unitățile de decontaminare încep să fie din nou solicitate din ce în ce mai mult, după o perioadă în care lucrurile au fost mai liniștite, iar pericolul părea că a trecut.

SMURD București primește întăriri din țară, după ce numărul pacienților infectați a crescut

În Capitală au ajuns 10 mașini de intervenție, iar echipajele au misiunea de a asigura 24 de ore din 24 transportul pacienților cu forme ușoare. Această decizie a fost luată după ce numărul pacienților depistați cu COVID-19 a crescut substanțial în București.

”Ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri gestionate în fiecare zi s-a luat decizia de suplimentare a obiectivelor. Fiecare echipaj fiind deservit de doi conducători auto. Misiunea lor va fi de a se deplasa cu echipaje de la ambulanță sau DSP pentru a testa pacienții la domiciliu și în multe situații de a transporta pacienții de la domiciliu către spitale.

Este o situație care s-a mai înregistrat atunci când numărul de cazuri era foarte mare.”,   a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București.

30 de pompieri SMURD s-au alăturat echipei din Capitala
10 echipaje SMURD a venit la Bucuresti

Echipajele SMURD sunt nevoite să meargă, de multe ori, la mai multe spitale până găsesc un pat liber

Numărul mare al solicitărilor din ultima perioadă este văzut cu îngrijorare și de paramedici, care sunt nevoiți de multe ori să meargă la mai multe spitale până găsesc un loc liber pentru pacienți.

Am întâlnit în cursul dimineții această situație. Primul caz a fost un pacient confirmat COVID, l-am predat la Victor Babeș. Ne-am eliberat, dispeceratul ne-a mai dat un caz COVID, o doamnă de 67 de ani, tot confirmată, care a vrut să meargă la spital pentru internare. La Babeș a fost evaluată, dar din păcate nu s-a găsit un loc pentru a rămâne acea persoană internată.”, 

Marius Grecu, paramedic.

Citeste si: Decizie de ultim moment! Primăria Sectorului 6 își închide ușile din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19. Angajații trec în regim de telemuncă

Stația de decontaminare este plină

În 2020, înainte de declararea stării de urgență, oficialii au decis și înființarea unei stații de decontaminare.

Oficialii au declarat că tendința de creștere a infectărilor este evidentă.

Dacă în februarie anul acesta treceau pe la secția de decontaminare în jur de 50 de autospeciale, în martie, media este de cel puțin o sută autospeciale pe zi.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Comisia Europeană a prezentat propunerea pentru certificatul digital de vaccinare. Adeverința electronică verde va deservi la libera circulație în UE

 

Citește-ne pe
Citește și:

Decizie de ultim moment! Primăria Sectorului 6 își închide ușile din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19. Angajații trec în regim de telemuncă

Valul PATRU ia AMPLOARE: România SARE de 5.300 de cazuri NOI de coronavirus/ Repartiția pe județe

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi: „Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate...” Dispar aceste testări!

Anunț de ultimă oră! Comisia Europeană a prezentat propunerea pentru certificatul digital de vaccinare. Adeverința electronică verde va deservi la libera circulație în UE

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies