Se închid școlile în Capitală?! Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației în urmă cu puțin timp. Documentul care atestă această decizie

,
Se inchid scolile in Bucuresti?!
Se inchid scolile in Capitala?!

Capitala este la un pas de a intra în carantină, după ce rata de incidență a ajuns la 6,22 la mia de locuitori, conform datelor DSP. Astfel, se ia în calcul închiderea școlilor. Ministrul Educației a venit cu o propunere.


In articol:

Ministerul Educației a trimis o cerere către Ministerul Sănătății în ceea ce privește desfășurarea activității în unitățile de învățământ în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

Documentul care atestă decizia de închidere a școlilor

În urma documentului înaintat către Ministerul Sănătății, Sorin Cîmpeanu a solicitat analizarea propunerii:  ”de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, astfel încât școlile trec în sistem online numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantină.” 

Astfel, Ministerul Educației a solicitat trecerea activității de învățământ în sistem online numai în condițiile în care localitatea respectivă este declarată în carantină.

Ministrul Educatie cere inchiderea scolilor in Capitala
Documentul care atesta solicitarea inchiderii scolilor

Bucureștiul, riscă să intre în carantină

Bucureștiul este la un pas de a intra în carantină, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat marți că indicele de infectare cu coronavirus comunicat de DSP este de 6,22 la mia de locuitori.

Astfel, cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). 

”Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus prefectul Bucureștiului, Alin Stoica.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Oricât de dureros ar fi...” Ce se întâmplă cu orele în perioada următoare? Sorin Cîmpeanu, noi detalii despre examenele naționale

Ce măsuri s-ar putea impune în Capitală

Decizia de a impune carantina în București de discută de câteva zile. În urmă cu o zi au avut loc dezbateri la Guvern, între premier, primarul general al Capitalei și primarii de sector.

După șediță s-a vehiculat posibilitatea de a se impune restricții dure.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, au spus ce se poate face pentru a se evita carantinarea Bucureștiului.

”Problema este că populaţia a cam obosit să se conformeze unor astfel de măsuri şi tot ce avem de făcut nu este să luăm măsuri suplimentare, ci să le aplicăm, să le întărim pe cele care sunt deja existente.

Nu îmi aduc aminte foarte clar şi distinct că cineva a spus să carantinăm Bucureştiul în weeekend şi am fost foarte atent”, a declarat Ciprian Ciucu.

Citeste si: Anunț de ultim moment pentru elevi! Se închid școlile. Decizie radicală în orașul care a atins o rată de infectare uriașă

 

Citește-ne pe
Citește și:

Subiecte simulare BAC 2021, proba la matematică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

Poliția Capitalei face PRECIZĂRI de ULTIMĂ ORĂ despre cei trei MORȚI de la Victor Babeș

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Oricât de dureros ar fi...” Ce se întâmplă cu orele în perioada următoare? Sorin Cîmpeanu, noi detalii despre examenele naționale

Școli închise! Decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Elevii nu mai merg la cursuri începând de astăzi!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies