Se reintroduce masca de protecție sanitară în Europa! Statele europene se tem de un nou val de COVID-19

,
Covid

Se reintroduce masca de protecție sanitară în Europa! Statele europene se tem de un nou val de COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Pe fondul temerilor cauzate de posibilitatea apariției unui nou val de COVID-19, țările europene impun din nou restricții, printre care și cunoscuta mască de protecție, cu care ne-am obișnuit toți.

În Franţa, cetățenii sunt sfătuiți, din nou, să poarte masca de protecţie sanitară în spaţiile unde există foarte mulți oameni, având în vedere că este posibil să apară un nou val de COVID-19. Pentru moment, restricția nu este obligatorie, astfel că masca de protecție sanitară nu este impusă, dar este mai mult decât recomandată și binevenită în spațiile aglomerate.

Masca de protecție revine în Europa! Autoritățile se tem de un nou val de COVID-19

Covid

Masca de protecție revine în Europa! Autoritățile se tem de un nou val de COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măști în zonele aglomerate, în special în transportul public, în condițiile în care Franța trebuie să facă față unui nou val de infecții cu COVID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat luni ministrul sănătății, Brigitte Bourguignon.

„Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar îi rog pe francezi să își pună masca în mijloacele de transport în comun”, a declarat ea pentru RTL, adăugând că este o „datorie civică” să facă acest lucru, relatează Reuters.

Citeste si: Raed Arafat a pierdut dreptul de practică și va rămâne și fără controlul asupra examenelor Medicinei de Urgență

„Nu doar o recomand, ci o cer”, a adăugat aceasta, precizând că măștile de protecție ar trebui purtate din nou și în alte zone închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele.

În urmă cu cinci zile, șeful serviciului de vaccinare din Franța, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui nou val de COVID-19, la fel ca alte țări europene, adăugând atunci că este personal în favoarea reintroducerii obligativității purtării măștilor de protecție în transportul public.

În Portugalia, masca de protecție a devenit obligatorie în toate mijloacele de transport în comun, din cauza faptului că la începutul lunii iunie au fost înregistrate 30.000 de cazuri de COVID-19 zilnice. De asemenea, Italia a luat decizia de a introduce o măsură asemănătoare, dar nu a impus purtarea măştii de protecție sanitară şi în avioane.

Citeste si: COVID-19 revine. Alexandru Rafila spune că numărul cazurilor a început să crească din nou și nici vaccinul nu poate opri transmiterea virusului

În Spania, măştile de protecție sanitară sunt recomandate în toate spaţiile sanitare, inclusiv în farmacii, dar și în mijloacele de transport în comun. În Grecia lucrurile stau mult mai diferit: cetățenii care nu poartă masca de protecție sanitară în spaţiile aglomerate riscă să ia o amendă în valoare de 300 de euro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Alexandru Rafila, anunțul momentului despre variola maimuței. Ce trebuie să facă românii neapărat

Peste jumătate dintre maşinile rulate importate au fost avariate, iar 20% au kilometrajul modificat

Alexandru Rafila, anunțul momentului despre variola maimuței. Ce trebuie să facă românii neapărat

COVID-19 revine. Alexandru Rafila spune că numărul cazurilor a început să crească din nou și nici vaccinul nu poate opri transmiterea virusului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies