Fără masca de protecție în avioane și aeroporturi. Când intră în vigoare măsura în UE

,

Pasagerii nu vor mai fi nevoiți să poarte măști de protecție în aeroporturile și la bordul avioanelor din Europa.


In articol:

Agenția Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a anunțat miercuri, 11mai, că pasagerii nu vor mai fi nevoiți să poarte măști de protecție în aeroporturile și la bordul avioanelor din Europa,  transmite Reuters.

Citește si: Prima țară care reintroduce obligativitatea purtării măștii. Ministrul Sănătății: "Nu-mi place să fac asta"

Fără masca de protecție în avioane și aeroporturi. Când intră în vigoare măsura în UE

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a transmis miercuri un mesaj important pentru persoanele care călătoresc cu avionul. 

Începând cu data de 16 mai, masca de protecție nu va mai trebui purtată obligatoriu în aeroporturi și curse aeriene din Europa.

„De săptămâna viitoare, măștile faciale nu vor mai fi obligatorii în cursele aeriene, în toate cazurile, în aliniere cu cerințele în schimbare ale autorităților naționale din Europa pentru transportul public” , a precizat EASA într-un comunicat.

Citește si: Care sunt locurile în care se mai poartă masca după ieșirea din starea de alertă

„Este o ușurare pentru noi toți că ajungem în sfârșit într-o etapă a pandemiei în care putem începe să relaxăm măsurile de siguranță pentru sănătate”, a spus directorul executiv al EASA, Patrick Ky.

„Pentru mulți pasageri, dar și pentru membrii echipajului de zbor, există o dorință puternică ca măștile să nu mai fie o parte obligatorie a călătoriilor aeriene. Suntem acum la începutul acestui proces”.

„Deși purtarea obligatorie a măștilor în toate situațiile nu mai este recomandată, este important să rețineți că, împreună cu distanțarea fizică și o bună igienă a mâinilor, este una dintre cele mai bune metode de reducere a transmiterii”, a avertizat directorul ECDC, Andrea Ammon.

Cu toate acestea, ECDC recomandă companiilor aeriene să încurajeze pasagerii să folosească măști de protecție pentru gură.

Citește si: Bilanț coronavirus 11 mai 2022. O nouă zi cu peste 700 de cazuri noi de coronavirus. Câte teste au fost prelucrate în ultimele 24 de ore

Mai multe companii aeriene americane au anunțat că nu mai solicită purtarea măștilor încă din aprilie, după ce un judecător federal din Florida a decis că obligativitatea privind utilizarea măștilor în transportul public este ilegală.

Chiar dacă nu va mai fi impusă purtarea măștilor, „este important să fim conștienți că distanțarea fizică și o bună igienă a mâinilor sunt cele mai bune metode de reducere a transmiterii virusului”, a declarat directorul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, Andrea Ammon.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce restricții se vor ridica odată cu eliminarea stării de alertă. Lista relaxărilor

Protestul AUR din Capitală s-a terminat cu două dosare penale și 7 sancțiuni

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Adio, mască de protecție în aer liber! Restricțiile care ar urma să fie ridicate în următoarea perioadă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies