Prima ţară care reintroduce obligativitatea purtării măștii. Ministrul Sănătăţii: "Nu-mi place să fac asta"

,
masca de protecție

Prima ţară care reintroduce obligativitatea purtării măștii

[Sursa foto: PixaBay]

O țară din UE a decis să reintroducă restricții anti-Covid. Iată cine va fi obligat să poarte mască de protecție.

Masca de protecție FFP2 va fi din nou obligatorie în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere. Iată în ce țară din Europa se impun, din nou, restricții anti-Covid.

masca de protecție

Prima ţară care reintroduce restricțiile anti-Covid. Cine va fi obligat să poarte mască de protecție?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cazurile de COVID-19 se înmulțesc după ce majoritatea statelor au ridicat restricțiile! China a anunțat primele decese după mai bine de un an, iar Austria a decis reintroducerea unor restricții

Prima ţară care reintroduce obligativitatea purtării măștii

Austria este prima ţară din UE care reintroduce restricții. Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de protecție FFP2 în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere, a anunțat ministrul sănătăţii din Austria, Johannes Rauch. 

„Nu-mi place să fac asta”, a mărturisit Johannes Rauch într-o conferință de presă, adăugând că vor fi revizuite şi regulile de izolare. 

Ministrul Sănătății, Johannes Rauch, a informat că măsura va fi impusă de la mijlocul săptămânii următoare, deoarece se așteaptă ca în săptămânile următoare să se înregistreze 50.000 de cazuri pe zi, conform  Die Presse.

Citeste si: Ce este Deltacron, noua tulpină de COVID-19, care ar putea reporni pandemia! Cum se manifesta și cât de periculoasă este

Rauch a subliniat că previziunile s-au deteriorat de când s-a decis să se elimine restricțiile. În următoarele două săptămâni sunt așteptate, de asemenea, un număr de peste 50.000 de infecții pe zi. Asociaţia Medicilor a avertizat că spitalele sunt suprasolicitate.

  „Spitalele noastre sunt supraaglomerate, personalul nostru este suprasolicitat și majoritatea sunt infectați, totul se poate termina foarte urât”, a declarat Gerald Gingold, vicepreședinte și președinte al Curiei medicilor angajați.

Ministrul Educației, Martin Polaschek, ar urma să anunțe dacă decizia va fi impusă și în școli.

Pe 5 martie, autoritățile din Austria au decis să ridice restricțiile anti-Covid. Măştile de protecție FFP2  au rămas obligatorii doar în spitale, în transportul public şi în magazinele esenţiale. Însă, din cauza creșterii numărului de cazuri, ministrul a recunoscut că s-au grăbit cu ridicarea restricțiilor.  

„Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni", a declarat Ministerul federal austriac al Sănătăţii, adăugând că „situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior".

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 276 de război în Ucraina. Putin spune că toți soldații ruși sunt „egali”. Zelenski: Șase milioane de ucraieni nu au energie electrică

Peste jumătate dintre maşinile rulate importate au fost avariate, iar 20% au kilometrajul modificat

LIVE UPDATE Ziua 276 de război în Ucraina. Putin spune că toți soldații ruși sunt „egali”. Zelenski: Șase milioane de ucraieni nu au energie electrică

Un copil de 5 ani a fost salvat în ultimul moment după ce a fost atacat și târât într-o piscină de un piton. Tatăl: "Era lung cât o mașină"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies