Se prelungeste starea de alerta? Nelu Tataru despre carantinarea localitatilor cu focare

,

Ministrul Sanatatii a vorbit despre situatia Romaniei, in ce priveste numarul crescut de noi infectari cu coronavirus.


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în acest moment, nu se impune o nouă stare de urgenţă din cauza numărului de persoane infectate cu coronavirus, dar că, în condiţiile în care legislaţia va permite, anumite localităţi sau chiar regiuni ar putea intra în carantină.

El a subliniat că prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”.

Ce se intampla dupa 15 iulie

În acest moment nu avem evoluţie pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, cele 14 zile, să avem o evouţie fluctuantă odată cu creşterea numărului de cazuri, poate 500, poate 600, poate 700, cu o alternanţă, funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la B1 TV, luni seara.

Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiţi la 1 iulie să mai facem alte măsuri de relaxare, dar evoluţia nu ne-a permis, amânând aceste măsuri de relaxare. Măsurile de relaxare depind de evoluţie, evoluţia depinde de noi, ca sistem medical, cum gestionăm cazurile pe care le avem, dar şi de partenerii noştri, că sunt agenţi economici sau populaţia civilă, care au nişte reguli de respectat”, a explicat Tătaru.

Carantinarea localitatilor

La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie, în izolare, îşi consumă boala. Nemergând în mediul populaţional înconjurător nu fac acea transmitere şi atunci se închid focarele. Este o regulă foarte simplă”, a subliniat Tătaru.

Citeste si: De ce avem astazi un numar mai mic de cazuri? Nelu Tataru: "Nu suntem in colaps medical"

Citeste si: 10 milioane de copii nu se vor mai intoarce niciodata la scoala! "Salvati copiii", semnal de alarma

Citeste si: Cand se revine la starea de urgenta in Romania: anuntul oficial facut de Nelu Tataru

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

OMS: Lumea nu va reveni la "vechea normalitate intr-un viitor previzibil"

ATENȚIE la pliculețele cu prafuri anti răceală sunt pline de E-uri. Lista aditivilor alimentari ascunși în compoziția lor

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

A început războiul între Daiana și Gabriel: "Până acum am tăcut din gură. Cine te crezi tu?" Urmărește o ediție incendiară "Puterea dragostei" MÂINE, de la...

Marius o atacă pe Ligi: "Am mințit pentru tine. Am fugit de tine cât am putut" Ce dezvăluiri a făcut?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies