Se deschid gradinitele de stat? Nelu Tataru: "Nu mai putem remunera un parinte care ramane acasa"

,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că şi grădiniţele, creşele şi after school-urile de stat pot fi deschise, cu respectarea măsurilor de distanţare şi de igienă


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că şi grădiniţele, creşele şi after school-urile de stat pot fi deschise, cu respectarea măsurilor de distanţare şi de igienă, dar că totul depinde de autorităţile locale, dacă aceste unităţi vor funcţiona pe perioada verii sau nu.

Nelu Tătaru a subliniat că statul nu îşi mai permite să remunereze un părinte care stă acasă cu copilul, de aceea a fost permisă deschiderea grădiniţelor şi creşelor private.

În 12 iunie s-ar fi terminat anul şcolar, inclusiv pentru grădiniţe, în acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă şi atunci trebuie să dăm posibilitatea ca pentru copiii mici să poată fi undeva ţinuţi şi să aibă cineva grijă de ei”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, miercuri seara.

Citeste si: Anul scolar 2020: anunt despre mediile elevilor. Ce se intampla pana in data de 12 iunie

Citeste si: Zile libere platite si in vacanta de vara. Proiectul care i-ar ajuta pe parintii care nu pot lucra de acasa

Întrebat dacă şi grădiniţele de stat pot fi deschise, ministrul Sănătăţii a explicat că totul depinde de autorităţile locale, dacă vor lua o astfel de decizie pe perioada vacanţei de vară.

Cele de stat, dacă vă amintiţi, aveam zilele trecute una sau două grădiniţe într-o comunitate care poate prelua copiii care nu mergeau la ţară, nu mergeau în concedii şi rămâneau undeva. Ţine foarte mult de autorităţile locale acest lucru. Nu restricţionăm, ţine foarte mult de autorităţile locale şi mă repet, putem deschide grădiniţe, creşe after school-uri, în condiţiile în care repectăm o distanţare, o igienă foarte riguroasă.

Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă, în condiţiile în care aplică aceleaşi cerinţe şi aceleaşi norme de funcţionare ca o grădiniţă privată”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Citeste si: Cand se redeschid after-school-urile, gradinitele si cresele? Ministrul Sanatatii a facut anuntul

Citeste si: Se redeschid gradinitele private! Ce reguli trebuie sa fie respectate

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Avocatul Poporului demareaza monitorizarea spitalelor "impotriva torturii si a tratamentelor inumane"

Dan Barna respinge revenirea la guvernare și neagă că a discutat cu Florin Cîțu: 'S-au rostogolit mai multe ştiri false'

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Ludovic Orban nu este de acord cu deschiderea restaurantelor: "Este riscant in momentul de fata sa dai drumul la aceasta masura"

Ce spune Raed Arafat despre coronavirus si teoria conspiratiei: "Un lucru extraordinar. Lumea, toate puterile s-au inteles"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies