Ludovic Orban nu este de acord cu deschiderea restaurantelor: "Este riscant in momentul de fata sa dai drumul la aceasta masura"

,

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre deschiderea restaurantelor, dupa ce patronatele din turism au anuntat ca vor da Guvernul in judecata daca acestea raman inchise.


In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că restaurantele deschise în spaţii închise prezintă un risc epidemiologic major, din cauza numărului mare de persoane care stau, a timpului mare petrecut, a faptului că nu se poate purta mască şi datorită razei de răspândire a virusului.

"Acesta este adevărul, pe evaluarea de risc epidemiologic: deschiderea restaurantelor în spaţii închise prematură poate să ducă la o creştere a numărului de infecţii", a afirmat Orban.

Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, la Brăila, despre faptul că patronatele din turism spun că vor acţiona în instanţă Guvernul pentru subminarea economiei naţionale dacă în 15 iunie nu se deschid restaurantele şi hotelurile.

" Ce patronate din turism au dat această declaraţie? Patronatele din turism sunt foarte multe. Există mai multe asociaţii patronale în turism cu care eu am avut un dialog constant...(...) Că se mai naşte câte un năzdrăvan care spune... V-o spun foarte clar, pe evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele în spaţii închise prezintă un risc epidemiologic major, din cauza, pe de o parte, a numărului mare de persoane care stau în restaurant, a timpului mare petrecut, că şi acesta este un element după care judeci riscul epidemiologic, a faptului că nu se poate purta mască, pentru că dacă mănânci, dacă serveşti masa, normal, nu poţi să porţi mască şi datorită razei de răspândire a virusului, deci particulele care sunt scoase afară

au o rază de răspândire până la şase metri, adică pot să infecteze persoane care se află la masă pe o rază de şase metri. Acesta este adevărul, pe evaluarea de risc epidemiologic: deschiderea restaurantelor în spaţii închise prematură poate să ducă la o creştere a numărului de infecţii", a replicat Orban.

Citeste si: Guvernul va fi dat in judecata de patronatele din turism, daca nu se deschid restaurantele din hoteluri

Citeste si: Se deschid restaurantele si terasele! Cand incepe sezonul turistic pe litoral

Premierul a subliniat ca s-a permis deschiderea teraselor

"Deocamdată, sunt terasele deschise, oamenii au această ocazie. Cei care au hoteluri, aproape toţi au terase, pot să asigure servirea mesei în terase sau servirea mesei în sistem de room-service. Este riscant în momentul de faţă să dai drumul la această măsură. Dacă urmăriţi, în general, am permis reluarea acelor activităţi în primă fază care se desfăşoară în aer liber, în a doua fază, care prezintă, chiar dacă se desfăşoară în spaţiu închis, au un risc epidemiologic mai mic", a spus premierul.

El a adăugat că acestea sunt măsurile propuse pentru relaxare în momentul de faţă.

"Sigur că, dacă lucrurile vor merge bine până la 1 iulie, deja am gândit şi după 1 iulie o etapă de relaxare care va cuprinde cea mai mare parte a activităţilor, în care se va permite reluarea celei mai mari părţi a activităţilor. Sigur, vor rămâne activităţile care presupun foarte mulţi oameni în spaţii închise, mai ales, dar şi în spaţii deschise, unde există risc de contaminare şi, mai ales, unde nu există trasabilitate", a precizat Ludovic Orban.

Citeste si: Care sunt restrictiile si regulile la hoteluri. Specialistii arata cum ar trebui sa functioneze turismul hotelier

Citeste si: Unde calatorim: 20 de locuri sigure pentru turisti. Destinatiile din Europa cel mai putin afectate de coronavirus

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Costin Marculescu s-a sinucis? Marturii cutremuratoare: ce probleme grave avea actorul

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Soc in lumea mondena: Costin Marculescu a murit! Care este cauza mortii

Tensiuni intre Livian si Bianca dupa episodul Renat! Ce schimb de replici au avut cei doi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies