Cand se redeschid after-school-urile, gradinitele si cresele? Ministrul Sanatatii a facut anuntul

,

Romania se afla pe o panta descendenta in ce priveste numarul imbolnavirilor cu coronavirus, ceea ce ii face pe multi sa se gandeasca la redeschiderea after-school-urile, gradinitele si creselor.


In articol:

" Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci săptămâni aproximativ 200 de cazuri la terapie intensivă. Cazurile grave sunt din ce în ce mai puţine, cele care stau pe ventilaţie mecanică", a spus Tătaru marți seară, la TVR 1, potrivit Agerpres.

El a menţionat că transmiterea comunitară este scăzută în ultima perioadă, existând focare în spitale, în căminele de bătrâni, în instituţiile cu pacienţi neuropsihici, "în rândul celor care îngrijesc".

" Suntem pe o transmitere comunitară scăzută în ultima perioadă. Mă uit şi la testele restante rămase de pe o zi pe alta. Dacă înainte aveam şi 2.000-3.000 de teste care rămâneau nelucrate, acum avem de la o zi la alta 826 de teste în întreaga ţară", a mai afirmat ministrul Nelu Tătaru.

" Bolnavii asimptomatici sunt internaţi în spital până la negativare. Deci pot fi şi mai mulţi, pot fi şi mai puţini. În condiţiile în care gândim că am limitat transmiterea în comunitate şi o avem doar în instituţii, prin spitale, haideţi să o păstrăm doar în spitale. Nu putem face măsuri de relaxare, în acelaşi timp, lăsând şi acasă sau în populaţie persoane infectate care încă pot fi transmiţătoare.

Dacă vrem să ajungem la o viaţă cvasi-normală, cu toate libertăţile pe care le vrem, nu putem expune aceste libertăţi", a precizat Tătaru, citat de Agerpres.

Despre deschiderea after-school-urilor, grădinițelor și creșelor pe perioada verii

Potrivit ministrului Sănătăţii, este posibil ca pe parcursul verii să fie deschise after-school-urile, grădiniţele şi creşele private "în condiţiile în care contextul epidemiologic o va permite".

" După 12 iunie se termină anul şcolar, părinţii nu vor mai putea rămâne acasă cu copiii şi atunci trebuie să ne gândim şi la acest lucru", a adăugat ministrul Sănătății.

Citeste si: Se redeschid gradinitele private! Ce reguli trebuie sa fie respectate

Citeste si: Toti romanii trebuie sa stie! Ce este obligatoriu sa facem cand iesim la terasa

Citeste si: Relaxare 1 iunie: ce avem voie sa facem de la 1 iunie. Lista completa a masurilor de relaxare

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop chinezesc iunie 2020. Mesajele intelepte pentru zodii

Simona Halep, la sosirea la Transylvanian Open: Mare păcat că nu vom avea spectatori în sală

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Când s-ar putea deschide mall-urile? Ministrul Economiei a făcut anunțul

Marius și Andreea Pirui s-au despărțit. Nu va mai fi nicio nuntă: "Prefer să aflați de la noi..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies