Se dau bani pentru românii plecați în afara țării! Anunțul momentului în România

,

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a transmis că românii plecați în afara țării pot obține o finanțare de până la 200.000 lei. Iată care sunt condițiile!


In articol:

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a informat printr-un comunicat, că românii care sunt plecați din țară și doresc să revină în România și să investească într-o afacere pot obține finanțare de până la 200.000

lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediție.

Citeste si: Cât este ajutorul pentru persoanele afectate de inundații sau fenomene meteo periculoase. Sumele aproape că au fost dublate față de 2021

Se dau bani pentru românii plecați în afara țării! Anunțul momentului în România

Românii care vor să obțină 200.000 lei trebuie să creeze prin proiect cel puțin două locuri de muncă full time. Cei care vor crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei.

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent și un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Sunt multe oportunități de care puteți profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veți putea accesa o finanțare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în țară! România vă așteaptă!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Citeste si: Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Peste 2,5 milioane de persoane sunt eligibile

Totodată, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanțare în procent de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului, potrivit informațiilor transmise de autorități în comunicat, conform Capital.ro.

Înscrierile se fac exclusiv online

În plus, românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 până la momentul înscrierii, printr-un permis de ședere/dovadă de stabilire, viză de rezidență/de lungă ședere sau certificate de rezidență.

„Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma  granturi.imm.gov.ro, până la 01 septembrie. Persoanele interesate au la dispoziție și un manual, care cuprinde pașii necesari pentru aplicarea în cadrul programului:  https://bit.ly/3Jle5n7.

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), instituție care gestionează și implementează programul, este de a finanța 1.000 de beneficiari. Cei care doresc mai multe informații, pot suna la numărul de call-center MAT: 021 90 59”, a transmis Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Curs valutar BNR vineri, 12 august 2022. Euro și dolarul, din nou în scădere. Ce bănci oferă cel mai bun curs valutar astăzi

A murit regele pop-ului israelian: Era socrul lui Quentin Tarantino

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Preț benzină și motorină vineri, 12 august 2022. Ce se întâmplă cu prețul carburanților la final de săptămână

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies