Se dau bani pentru mii de români! Cine va primi 200 de euro

,

Elevii și studenții din România vor putea cere și în acest an bani de la stat, potrivit calendarului programului “Euro 200”.


In articol:

Programul a fost oficializat recent iar cererile pentru obținerea ajutorului de stat se vor putea depune la școli, licee și universități până după jumătatea acestei luni.

Citeste si: O femeie de 48 de ani, perfect sănătoasă, răpusă de coronavirus. Mesajul transmis de familie: "În doar patru zile..."

Documentul publicat miercuri în Monitorul Oficial oferă posibilitatea elevilor și studenților să ceară bani de la stat și anul acesta pentru cumpărarea de calculatoare noi.

Cine se poate aplica

Tinerii cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat pot primi, prin programul „Euro 200”, un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou.

Citeste si: Apel pentru a veni in sprijinul Spitalului Militar Constanta! Cum putem ajuta medicii din acest centru sanitar in perioada pandemiei

Valoarea ajutorului este echivalentul în lei al sumei de 200 de euro. Cererile pentru acordarea banilor se pot depune la instituțiile școlare până în data de 17 aprilie 2020.

Suma este calculată la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului iar listele cu beneficiarii urmează să fie publicate în ziua de 26 mai.

Citeste si: Romania raspunde greu la tratament pentru ca are si alte boli asociate ca lipsa de civism si incompetenta cronica! Imaginea unui dezastru anuntat, duminica, de la 14:30, la "Asta-i Romania"!

Influența actualului context pandemic

În actualul context pandemic, este dorită contactarea telefonică a unității de învățământ unde urmează să se depună cererea deoarece o parte din instituții acceptă transmiterea cererilor și prin mijloace electronice.

Cei care vor depune cereri vor primi bonurile valorice în valoare de 200 de euro în perioada 27 iulie – 14 august 2020.

Citeste si: Eroii care strang bani pentru a ajuta medicii si spitalele

Cine poate beneficia

Vor putea beneficia tinerii care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei.

Trebuie menționat că ajutorul se va acorda o singură dată în cadrul unei familii.

Care este configurația minimă

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor este următoarea: procesor Dual Core sau echivalent, frecvenţă procesor minimum 2.300 MHz, HDD minimum 250 GB, RAM tip DDR3 – minimum 4 GB, unitate DVD, monitor LCD minimum 17″, tastatură, mouse optic, în cazul desktop-urilor, și procesor minimum Dual Core sau echivalent, frecvenţă procesor minimum 2.000

MHz, RAM tip DDR3 – minimum 4 GB, HDD minimum 250 GB; diagonală minimum 15″, DVD, în cazul laptop-urilor.

Citeste si: DIGI 24: COVID-19 atinge un bilanț apocaliptic. „50.000 de morți”

sursa: capital.ro

 

Citește-ne pe
Citește și:

Simina a dezvăluit când va naște: "Se apropie venirea lui Dominic în data de..."

INTERVIU Un reprezentant ALRO Slatina anunță că prețul energiei electrice se va TRIPLA pentru consumatorii casnici

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Coronavirus Romania: Situatia pe judete. Harghita nu are cazuri de coronavirus

Andreea Oprica a rabufnit pe o retea de socializare: ''Ai mare grija cum te comporti...''

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies