Se dau bani de la stat. Cine poate sa obtina beneficiile

,

Ministerul Muncii propune, într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, decontarea de către stat a 75% din diferenţa între salariul pentru timp normal de lucru al unui angajat şi cel pentru program redus, instituit de angajator în situaţii de criză.


In articol:

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a spus că Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede măsuri de sprijin pentru salariaţi şi angajatori, în contextual pandemiei de coronavirus.

În proiectul propus sunt reglementate situaţiile pentru programul flexibil de muncă.

Statul va asigura decontarea a 75% din diferenţa dintre salariul pentru timp normal de lucru prestat de un angajat şi programul redus de lucru instituit de angajator în situaţii de criză, în situaţia în care angajatorul are o reducere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de aceeaşi lună a anului anterior şi este forţat să aplice o reducere a programului de lucru pentru cel puţin 10% din numărul de agajaţi”, a explicat el.

Pentru muncitorii sezonieri, cu contracte de muncă pe perioadă determinate, se aplică acelaşi mecanism de decontare cu 41,5% din valoarea salariului brut al angajatului pentru această perioadă, aşa cum se aplică şi pentru ceilalţi angajaţi care beneficiază de această facilitate după ce au fost în şomaj tehnic şi se întorc la muncă.

Citeste si: Se dau tichete pentru masă caldă. Cine poate beneficia de ele?

Citeste si: Veste buna de la Ministerul Muncii: romanii nu vor mai sta la nicio coada

Aceeaşi prevedere privind decontarea a 41,5% din salariul brut, dar nu mai mult de 41,5% din câştigul salarial mediu brut pe ţară, se aplică şi celorlalte categorii care au beneficiat de indemnizaţia privind şomajul tehnic asimilat persoanelor din categoria alţi profesionişti, respectiv pentru perioada următoare, aceste personae, PFA, intreprinderi individuale care continuă să resimtă efectele crizei provocate de coronavirus vor putea beneficia pentru o perioadă de trei luni de aceeaşi formă de sprijin, respective 41,5 % din indemnizaţiile pe care le/au primit anterior”, a afirmat Dancă.

Proiectul a fost dezbtut în prima lectură, iar după ce va primi avizele de la Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social va fi adoptat.

Citeste si: Urmeaza concedieri masive la stat! Cine sunt bugetarii care vor ajunge someri

Citeste si: Plata 100% pentru cei aflati in incapacitate de munca din cauza coronavirusului. Solicitarea Avocatului Poporului

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vom avea scoli experimentale din toamna. Cand se stabileste lista unitatilor pilot

CNCAV vine cu noi explicații: de există diferențe între numărul de vaccinați și numărul de persoane înscrise în platformă

FOTO/ Imagini șocante! Costi Ioniță, filmat gol pușcă de Kanal D la Survivor România! „Se așează zilnic în cap cu toate cele în jos”

Legea carantinei si a izolarii a fost adoptata in Senat

Fernando a intrat în direct prin telefon și l-a atacat pe Gabriel: "Te-ai dat prietenul meu și..." Urmărește o ediție incendiară "Puterea dragostei" ASTAZI,...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies