Plata 100% pentru cei aflati in incapacitate de munca din cauza coronavirusului. Solicitarea Avocatului Poporului

Avocatul Poporului solicită includerea COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A, încât incapacitatea temporară de muncă să fie plătită 100%


In articol:

Avocatul Poporului solicită includerea COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A, astfel încât incapacitatea temporară de muncă să fie plătită în proporţie de 100%, potrivit unui comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Plata 100% pentru cei aflati in incapacitate de munca din cauza coronavirusului. Solicitarea Avocatului Poporului

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, şi, în consecinţă, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%. Aceasta în condiţiile în care, potrivit specialiştilor, boala este extrem de contagioasă şi cu o arie de răspândire foarte mare", se arată în comunicat.

Avocatul Poporului precizează că, în prezent, conform legislaţiei în vigoare, cei aflaţi în incapacitate temporară de muncă din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19 primesc o indemnizaţie plătită în proporţie de numai 75%.

Citeste si: Se mai măresc pensiile și alocațiile? Ministrul Finanțelor a făcut precizări în legătură cu acest subiect

Citeste si: Somajul tehnic se plateste pana la 1 iunie. Ludovic Orban a explicat ce se intampla dupa aceasta data

Citeste si: Reactia lui Orban despre victoria lui Kovesi la Cedo: "Curtea Constitutionala a Romaniei s-a compromis"

 

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate