Se dau 720 de lei de persoana! Mii de romani vor primi acesti bani in decembrie

,
bani
Cine sunt beneficiarii

Zeci de mii de romani vor primi in decembrie cate 720 de lei, sub forma de vouchere, din partea Guvernului.


In articol:

Marcel Bolos, Ministrul Fondurilor Europene a precizat ca voucherele de la Guvern sunt in valoare de 180 de lei si se acorda lunar, insa in decembrie banii se dau retroactiv, pe trei luni.

Vouchere pentru o masa calda

Incepand cu prima saptamana din luna decembrie, voucherele vor fi distribuite pensionarilor de peste 75 de ani, care au pensii minime sociale. In decembrie, batranii vor primi voucherele aferente lunilor septembrie, octombrie si noiembrie, care cumulat valoreaza 720 de lei.

Valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe luna. Aceste tichete se vor repartiza in prima saptamana din luna decembrie a acestui an si se vor da retroactiv, cu data la care a fost aprobata masura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie.

Vor avea cei 720 de lei incarcati pe vouchere sau carduri in prima saptamana a lunii decembrie 2020.”, a mentionat ministrul Bolos, explicand ca banii pentru aceaste vouchere vin din fonduri europene nerambursabile.

Citeste si: Se dau vouchere pentru elevi și pensionari! Cine poate beneficia!

" Astfel, toti beneficiarii, respectiv persoanele in varsta de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000

de beneficiari, vor avea cei 720 de lei incarcati pe vouchere sau carduri in prima saptamana a lunii decembrie 2020", a spus Bolos, potrivit economica.net.

Cine sunt beneficiarii

Casa Nationala de Pensii Publice are in baza de date din septembrie 946.320 de persoane care sunt beneficiari ai indemnizatiei sociale pentru pensionari.

Din totalul beneficiarilor de indemnizatie sociala inregistrati in septembrie, 797.585

erau pensionari din sistemul public, iar 148.735 erau pensionari proveniti din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

In cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizatiei suportate de la bugetul de stat a fost de 298 de lei. Cele mai mari valori au fost inregistrate in judetele Cluj – 349 lei, Bistrita-Nasaud – 342 lei si Hunedoara – 336 lei.

Cei mai multi beneficiari ai acestei indemnizatii erau in Bucuresti – 35.091

si in judetele Suceava – 32.154 pensionari, Iasi – 28.518 si Dolj – 27.801.

In ceea ce priveste pensionarii agricultori, indemnizatia sociala medie suportata de la bugetul de stat a fost de 159 de lei, valoarea ce mai mare fiind inregistrata in Bucuresti (intre 198 lei si 244 lei) si in judetele Ilfov – 258 de lei si Gorj – 234 lei.

Numarul cel mai mare de beneficiari se inregistra in judetele Iasi – 10.077

persoane, Dolj – 9.746 persoane si Botosani – 9.346 persoane.

bani
Voucherele vor fi distribuite incepand cu luna decembrie

Citeste si: Se dau bani de la stat. Cine poate sa obtina beneficiile

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de joi, 15 octombrie - A doua parte - VIDEO. Andreea, pe punctul de a ceda: "Refuz să mai vorbesc, o să aștept până sâmbătă...

INTERVIU Un reprezentant ALRO Slatina anunță că prețul energiei electrice se va TRIPLA pentru consumatorii casnici

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Anca Turcasiu si-a revenit dupa divort. Ce mesaj a transmis artista, la 3 luni de la separarea de sot

Coronavirus rezista pe paine pana la trei ore! Studiul facut in Romania care arata cum ne expunem infectarii. Ce masuri ia ANPC

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies