Se amână rotativa guvernamentală! Klaus Iohannis a anunțat motivul: „Nu am de gând”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 mai 2023, 16:58

Klaus Iohannis a anunțat motivul

Sursa: Facebook Klaus Iohannis/Marcel Ciolacu/Nicolae Ciucă - colaj Kanal D

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi că rotativa guvernamentală va fi amânată. Iată care este motivul!

Președintele României a declarat azi, la Sibiu, că rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă mâine, asta doar dacă se va încheia greva din Educație, relatează România TV.

Se amână rotativa guvernamentală

„Eu nu am de gând să mă opun niciunei formule care duce la o guvernare stabilă. Încă se poartă discuţii, încă se poartă negocieri. Coaliţia trebuie să se hotărască cum va dori să arate viitorul Guvern şi cine trebuie să fie în coaliţia de guvernare, dar am încrederea că lucrurile se vor rezolva.  Acum sigur, fiind astăzi joi şi greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta este important, dacă acum imediat sau peste o

săptămână, două se face rotaţia. Important este să avem o procedură clară, să ştim cum va funcţiona coaliţia şi să avem un Guvern care garantează stabilitatea guvernării şi stabilitatea României. Aceste lucruri pe care pun foarte mare preţ şi le-am transmis şi celor din conducerea coaliţiei”
, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă s-ar putea amâna desemnarea premierului, programată vineri, Klaus Iohannis a spus:  „Mâine ar trebui să înceapă procedura, asta în condiţiile în care sigur greva din învăţământ se finalizează.

Vom vedea”.

Citește și: Marcel Ciolacu PSD: rocada premierului 2023 “se va face cu certitudine”

„Atunci este nevoie ca Guvernul şi coaliţia la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găseşte o soluţie”, a mai răspuns președintele român, întrebat când va avea loc rotativa guvernamentală dacă nu se încheie greva Educației.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

„Nu cred că rotaţia se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat şi una şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând”, a continuat Klaus Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă nu își mai dă demisia 

Nicolae Ciucă a declarat ieri, la Argeș, că-și va depune mandatul pe 26 mai. 

„Dacă am spus că îmi depun mandatul...”, a răspuns Nicolae Ciucă, întrebat dacă va demisiona. 

Marcel Ciolacu a făcut anunțul: Ce se va întâmpla până la 1 iunie 2023

Citește și: Rareș Bogdan, europarlamentarul PNL, a făcut anunțul legat de rotativa guvernamentală. Când va avea loc aceasta

„Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Decizia este luată ca viitorul Guvern să aibă 18 ministere. Nu vorbim doar de cele 18 ministere. Ştiţi foarte bine că am dat un semnal foarte clar referitor faţă de ce înseamnă reducerea numărului de personal în primă fază la nivelul aparatului guvernamental şi al demnitarilor”, a încheiat acesta.