Marcel Ciolacu a făcut anunțul: Ce se va întâmpla până la 1 iunie 2023

Autor: Cristina Mocanu

Marcel Ciolacu

Sursa: https://web.facebook.com/CiolacuMarcel

Marcel Ciolacu a venit cu noi propuneri în ceea ce privește programul de guernare.

Până în data de 1 iunie în România vor avea loc mai multe schimbări în România, potrivit președintelui PSD Marcel Ciolacu.

Ce se va întâmpla până la 1 iunie 2023

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că până la 1 iunie 2023 se va produce marea modificare în România. Mai exact, va fi realizată rotativa guvernamentală şi vor fi aleși noii președinți al Senatului şi ai Camerei Deputaților.

În cel mult o lună de zile PSD va veni cu un nou program de guvernare, după ce vor fi analizate toate situațiile din prezent.

În urmă cu ceva timp, și premierul României Nicolae Ciucă a declarat că rotația se va face conform protocolului. Premierul Nicolae Ciucă le-a dat asigurări, în repetate rânduri, celor de la PSD că vor avea funcția de prim-ministru începând din mai 2023 și că acordul prin care s-a format coaliția va fi respectat.

Astfel, acesta a transmis că: „Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”.

Citește și: Rocada premierului 2023: Nicolae Ciucă „Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Marcel Ciolacu a declarat că: „Nu am zis o zi- 25 mai (privind rotația premierilor- n.r.). Este posibil poate şi mai devreme şi mai târziu în funcție de a nu deranja totuși funcţionarea atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului. Vom alege şi la Senat şi la Camera Deputaților pentru președintele Senatului şi președintele Camerei, cât şi alegerea noului Guvern, lucruri care am dori, dintr-un respect pentru români să le facem într-un termen foarte scurt atât cât e minimul prevăzut de Constituție.

În maxim o săptămână se va încheia tot acest ciclu. Este posibil ca până la 1 iunie să avem totul desfășurat”

 „Încerc să explic, este evident că tot ce ține de această rotație să le discutăm înainte astfel încât când intrăm în linie dreaptă ele să le meargă foarte repede: programul de guvernare, ceea ce este foarte important. Vom face o analiză ce s-a îndeplinit în programul de guvernare îndeplinit.

Cred că într-un timp foarte scurt, maxim o lună, vom veni şi unele propuneri pentru noul program de guvernare ceea nu a funcționat până acum şi trebuie îndreptat”, a mai declarat acesta.

Ce prevede protocolul semnat între coalițiile de guvernare

Potrivit acordului politic semnat în 2021 la înființarea Coaliției, PSD-PNL-UDMR trebuie să facă rocadă guvernării și să facă schimb de ministere și premier pe 25 mai 2023.

Mai exact, protocolul prevede că primul candidat la funcția de Prim-Ministru, Nicolae Ciucă, va avea mandat până pe data de 25 mai 2023, iar cel de al doilea candidat, din partea PSD, până la alegerile generale din 2024.

În acest acord sunt prevăzute următoarele lucruri:

Citește și: Anul politic 2023: rocada prim-miniștrilor și transferuri de ministere. Când va avea loc rocada dintre PNL și PSD

 „La schimbarea premierului, conform rotației politice convenite, se vor înlocui și următorii reprezentanți în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL;   ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; ministrul Finanțelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului”.

Sursă: hotnews.ro

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!