Liderul PSD, Marcel Ciolacu, vrea taxă de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor din România

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 31 ian 2023, 08:08

Marcel Ciolacu

Sursa: https://www.facebook.com/CiolacuMarcel

Marcel Ciolacu a declarat luni, 30 ianuarie, că o taxă de 1% pe cifra de afaceri a companiilor mari ar fi corect pentru toată lumea.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a ținut să precizeze luni, 30 ianuarie, la Sinaia, că ar fi cel mai bine. pentru toată lumea, ca multinaționalelelor din România să li se ia o taxă de 1% din cifra de afaceri.

Taxă de 1% din cifra de afaceri pentru multinaționale

Prezent luni, 30 ianuarie, la Sinaia, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, legat de taxa de de solidaritate pentru companiile mari, că într-un mediu concurențial este corect ca legislația să fie uniformă pentru toată lumea.

Citește și: Rocada premierului 2023: Nicolae Ciucă „Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”

Marcel Ciolacu a declarat că: "Ceea ce plătește capitalul românesc, respectiv 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea. Într-un mediu concurențial, corect este ca legislația să fie uniformă pentru toată lumea. Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea".

Pe de altă parte, acesta consideră că nu sunt propuneri de modificări de taxe. Președintele PSD a mai declarant că: "Nu avem o propunere de modificări de taxe. Întâi statul român să își facă datoria, să facă digitalizarea ANAF-ului şi pe urmă, după ce avem toate elementele, toate cifrele şi unde nu este concordanță, atunci intervine statul. Eu în acest moment, Marcel Ciolacu, n-am aceste informații, am informațiile în ceea ce privește impozitul pe profit şi cum încercăm să optimizăm fiscal.

Cred că perioada optimizării fiscale a luat sfârșit. Marcel Ciolacu şi PSD-ul nu mărește nicio taxă".

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ceea ce privește  scăderea TVA-ului la alimentele de bază, acesta a arătat că măsura trebuie gândită la pachet cu altele pentru a fi eficientă. „Scăderea TVA-ului s-a mai făcut la alimentele de bază, neluându-se şi alte măsuri sau negândită în ansamblul său această măsură şi după o lună de zile ne-am trezit că acea scădere de TVA a revenit. De fapt lupta este cu inflația.

O componentă importantă în acest moment din inflație o reprezintă scumpirile la produsele alimentare.(...) Repet, este un întreg pachet ca să fie sustenabil, nu ceva emoțional şi noi să ne lăudăm că am coborât TVA-ul şi am ieftinit, iar peste o lună prețurile să fie aceleași", a mai spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, acesta a mai propus o taxă de solidaritate pentru companiile mari și în vara anului trecut, însă nu a reușit să își convingă partenerii de coaliție.

În iunie, liderul PSD spunea că în România sunt în jur de 320 de mari companii cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc impozit pe profit mai mic decât microîntreprinderile: „Se plătește în medie cam 0,8% impozit pe profit de către aceste companii, cu alte cuvinte se plătește mai puțin decât la microîntreprinderi, microîntreprinderile plătind 1%”.

Citește și: O nouă propunere legislativă pentru cei care au rate la bănci: PSD propune ca statul să plătească o parte din ratele românilor la bănci

PSD se pregătește pentru luna mai când va avea loc rocada premierului

Reprezentanții PSD au început să caute mai multe strategii pentru momentul în care vor prelua conducerea țării de la PNL. Rotativa va avea loc în luna mai 2023.

Premierul Nicolae Ciucă le-a dat asigurări, în repetate rânduri, celor de la PSD că vor avea funcția de prim-ministru începând din mai 2023 și că acordul prin care s-a format coaliția va fi respectat. Astfel, acesta a transmis că: „Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”.

Premierul liberal Nicolae Ciucă ar urma să fie înlocuit, peste aproximativ cinci luni, cu liderul social-democrat Marcel Ciolacu, dacă acordul de la formarea Coaliției de guvernare, din luna noiembrie 2021, va fi respectat. 

Sursă  digi24.ro

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!