Școlile și grădinițele pot reveni la formatul fizic dacă localitățile în care se află au incidența mai mică de trei la mia de locuitori. Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

,
covid

Școlile și grădinițele pot reveni la formatul fizic dacă localitățile în care se află au incidența mai mică de trei la mia de locuitori. Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Elevii școlilor și grădinițelor care aparțin localităților în care incidența cazurilor de COVID-19 este sub trei cazuri la mia de locuitori pot reveni la ore în format fizic în a doua zi după ce incidența a ajuns sub acest prag.


In articol:

Şcolile şi grădiniţele din localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns sub trei infectări la mia de locuitori se pot redeschide în a doua zi de la scăderea incidenţei sub acest prag.

Școlile și grădinițele pot reveni la formatul fizic dacă incidența scade sub trei infectări la mia de locuitori

Toate şcolile şi grădiniţele pot reveni la cursurile în format fizic din a doua zi în care incidenţa a ajuns sub trei la mia de locuitori în localităţile în care se află. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că trecerea de la formatul online la cel fizic nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

covid

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

„Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub trei la mie, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.

Citeste si: Ultima oră! Ministrul Educației, decizie importantă pentru elevi! În ce condiții vor funcționa școlile cu prezența fizică!

In acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publica zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte

Conform Ordinului comun ME-MS nr.

5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Câte școli își vor continua activitatea de luni? Profesorii refuză testarea elevilor. Ministerul Educației a făcut anunțul

Sorin Cîmpeanu a subliniat că ziua de vineri rămâne zi de referință doar pentru rata de vaccinare a angajaților din școli, măsură valabilă pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de trei infectări la mia de locuitori.

„Fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe.”, a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ministrul Sănătății face noi precizări despre testarea elevilor în școli: ”Toţi fug, nimeni nu vrea să-şi asume răspunderea”

VIDEO | Alexandru Rafila include serviciile religioase la categoria esențiale: 'Libertatea religioasă reprezintă un element de bază'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Lovitură pentru cadrele didactice! Profesorii care fac meditații, obligați prin lege să aibă casă de marcat și să-și declare veniturile

Vacanța de iarnă 2021. Când începe vacanța de iarnă și când se întorc elevii la școală în ianuarie 2022?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies