Ultima oră! Ministrul Educației, decizie importantă pentru elevi! În ce condiții vor funcționa școlile cu prezența fizică!

,
sorin cimpeanu

Ministrul Educatiei a facut un anunt important pentru elevi

[Sursa foto: Facebook Sorin Cimpeanu]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a transmis astăzi că școlile vor funcționa cu prezența fizică, în anumite condiții.


In articol:

În această după amiază, Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că unitățile școlare din localitățile în care se înregistrează o rată de incidența a noilor cazuri de COVID-19, sub valoarea de 3 la mia de locuitori, vor putea funcționa cu prezența fizică a elevilor, fără să se mai țînă cont de condiția vaccinării a unui procent de 60 la sută din angajații instituției.

Ministrul Educației, decizie importantă pentru elevi! În ce condiții vor funcționa școlile cu prezența fizică

De asemenea Ministrul Educației a mai precizat și faptul că în privința acestei decizii este în lucru o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin intermediul căreia se va schimbă ordinul comun precedent al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației.
Totodată Sorin Cîmpeanu a mai precizat că ziua de referință pentru evidență ratei de incidența în localități va fi ziua de vineri.

sorin cimpeanu

Ministrul Educatiei a facut un anunt important pentru elevi

[Sursa foto: Facebook Sorin Cimpeanu]

Acesta a anunțat că în prezent există 1.724 de localităţi din țară noastră, din 18 județe, care au rată de infectare de sub 3 la mia de locuitori. Și a mai subliniat și faptul că 33 la sută dintre elevii care se pot vaccina au făcut-o deja. Mai precis este vorba despre 117.000 de copii cu vârste între 12 și 16 ani și pste 290.000

de elevi cu vârsta mai mare de 16 ani, potrivit datelor statistice.

Citeste si: Schimbări mari în educația României! Klaus Iohannis a semnat legea prin care educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii în școli

„Este în curs de pregătire o hotărâre CNSU prin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătăţii sunt abilitate pentru modificarea ordinului comun, în sensul în care este permisă prezența fizică în școli și gradiniţe în localitățile în care rată de infectare este sub trei la mie este permisă prezența fizică fără a depinde de rată de vaccinare a personalului din învățământ.

Apreciez evoluția importantă a ratei de vaccinare în rândul personalului de învățământ. Avem 407.000 de elevi vaccinați.

Avem o serie de prevederi care vor completă ordinul comun. Completările vizează modalitatea de testare. Dacă testul de salivă este pozitiv și se face test PCR și este negativ, elevul va aduce testul negativ și poate continuă. Dacă este pozitiv, rămâne la domiciliu 14 zile.
La decizia școlii testele vor putea fi administrate acasă, de către părinți, sau în școală.

Acolo unde există dorința la școală este nevoie și de acordul părinților, formularul va fi elaborat de Ministerul Sănătății”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Ministrul Sănătății face noi precizări despre testarea elevilor în școli: ”Toţi fug, nimeni nu vrea să-şi asume răspunderea”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Atenție! Structura anului școlar s-a modificat! Ce se întâmplă cu vacanţele elevilor?

Titi Aur A FĂCUT PLANUL pentru reducerea DRASTICĂ a morților în accidente în România

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Lovitură pentru cadrele didactice! Profesorii care fac meditații, obligați prin lege să aibă casă de marcat și să-și declare veniturile

Schimbări mari în educația României! Klaus Iohannis a semnat legea prin care educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii în școli

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies