Schimbare importantă pentru pensionari! Ce se întâmplă chiar din această lună

,
talon de pensie

Pensionarii vor putea să aleagă să primească talonul de pensie electronic

O schimbare importantă pentru pensionari se întâmplă chiar din această lună. Iată ce spun autoritățile despre această modificare.


In articol:

Se trece la modernizare și în privința pensiilor. Din această lună pensionarii care nu doresc să aștepte talonul de pensie acasă, de la poștaș, vor putea să opteze pentru primirea unui talon de pensie electronic.

Platforma prin care pensionarii vor putea obține un talon de pensie electronic are, momentan, ceva probleme, recunoscute chiar de către președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, potrivit capital.ro. Totodată, sistemul de obținere a talonului de pensie electronic este anevoios pentru o persoană în vârstă. 

Potrivit sursei citate, chiar și un domn care este de profesie inginer IT și profesor universitar a întâmpinat probleme în a obține un  talon de pensie digital. A reușit să îl obțină după ce a fost ajutat de către un angajat de la Casa de Pensii.

Cum se obține talonul de pensie electronic!

1. Dacă nu are o adresă de mail, pensionarul va trebui să își facă una. După aceea va trebui să acceseze site-ul Casei Naționale de Pensii pentru a-și deschide un cont online. Aici va completa un formular, iar site-ul îi va genera o cerere. 

2. Cu cererea printată, pensionarul va merge la Casa de Pensii, acolo unde angajații casei de pensii îi vor verifica documentele și îi vor activa contul. Tot aici vor primi o foaie cu 8 instrucțiuni, pentru a putea accesa contul online.  

3. Pensionarul va primi pe mail un link care este valabil 72 de ore. Odată accesat link-ul, sistemul îl va obliga să își seteze o parolă, apoi va primi o nouă cerere pe care pensionarul trebuie să o printeze, semneze, scaneze și să o introducă în platformă.

4. După ce toți pașii anteriori au fost trecuți, va fi generat talonul electronic.

Daniel Baciu

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu

[Sursa foto: Facebook Daniel Baciu]

Citeste si: Ce trebuie să știe pensionarii care încasează până la 2.000 de lei în fiecare lună. Facilitățile de care beneficiază

Ce spune președintele Casei Naționale de Pensii despre implementarea sistemului pentru obținerea talonului electronic

Președintele Casei Naționale de Pensii a explicat că sistemul de obținere a talonului electronic a fost creat rapid și a recunoscut că sunt ceva probleme în privința sa. Totodată, el a venit cu o soluție pentru ca pensionarul să nu trebuiască să meargă la Casa de Pensii pentru a obține talonul electronic: semnătura digitală.

„Dacă are semnătură digitală, nu trebuie să vină până aici. Noi a trebuit să punem în aplicare această prevedere legală, dar noi avem în PNRR bani pentru digitalizare și încercăm să găsim poate o formă mult mai prietenoasă privind accesarea acestor informații pentru titulari. Deocamdată, aceasta este soluția pe care am găsit-o”, a declarat președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, citat de stirileprotv.ro.

Citeste si: Veste bună pentru pensionarii cu venituri mici. Vor beneficia de bilete de tratament balnear

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă

Ministrul Muncii, ultimele date despre majorarea pensiilor. Când vor fi luate măsurile așteptate de români

Daniel Morar, fost judecător CCR, a luat la bani mărunți Legile securităţii naţionale: Serviciile secrete nu pot avea iniţiativă legislativă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

S-a schimbat vârsta de pensionare. Klaus Iohannis tocmai a semnat noua lege

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies