Cum arată satul Sic, denumit a doua Deltă a României. Se află în inima Transilvaniei și are o istorie impresionantă

,
a doua Delta Dunării

Unde se află cea de-a doua Deltă a Dunerii

[Sursa foto: unsplush]

A doua Delta Dunării este satul Sic, din județul Cluj, aflat la 60 de kilometri de Cluj Napoca și ce are o suprafață totală de 56,4 km2.

Ceea ce face satul Sic cu adevărat special este stufărișul care are a doua cea mai mare întindere din România, pe primul loc fiind Delta Dunării.

Citeste si: Până când poți merge la plajă în România. Care sunt ultimele zile perfecte pentru stat la soare

Care este povestea Satului Sic

a doua Delta Dunării

Povestea din spatele Satului Sic

[Sursa foto: unsplush]

Satul Sic, din județul Cluj, are o poveste ce începe de la data de 24 august 1717, când a avut loc o invazie a tătarilor, în care au luat ostatici pe aproape toţi membrii comunităţii şi au cerut plata în sare de la mina din apropiere.

Citeste si: Locul turistic care atrage cei mai mulți vizitatori din toată țara indiferent de anotimp: lac, peșteră și cascadă la un preț foarte accesibil!

Cei 100 de oameni rămași în sat, adăpostiți de vechea biserică a satului, nu au putut să le cumpere libertatea ostaticilor și aceșstia au fost omorâți. În fiecare duminică, locuitorii se îmbracă în cel mai frumos port popular pe care aceștia îl dețin.

De 300 de ani, culorile din portul polular, roşu şi negru simbolizează perioada de suferinţă trăită în 1717, iar cămaşa albastră din portul bărbaţilor duce cu gândul spre uniforma paznicilor de la mina de sare.

Ce putem vizita în cea de-a doua Delta Dunării din România

a doua Delta Dunării

Ce putem să descoperim în cea de-a doua Delta Dunării

[Sursa foto: unsplush]

Muzeul Dansului se află în satul Sic și reprezintă sufletul zonei, portul popular și dansul fiind cele mai importante pentru locuitorii satului. Muzeul contopește stiluri de origine maghiară secuiască și pe cele de origine săsească, care reprezintă nu doar un mod traditional de a te distra, dar și pentru a spune poveste din spatele dansului. Muzeul Dansului din Sic are expuse peste 450 de perechi de cizme folosite în cadrul dansului tradițional și mai multe instrumente muzicale.

Citeste si: Plaja sălbatică din Munții Apuseni confundată cu Thailanda- o combinație idilică dintre munți și mare de care puțini români știu.

,, Stufăriș abundent, mlaștini, iazuri și luciu de apă, vegetație de papură, păsări migratoare de baltă, de pasaj sau sedentare, podețe de lemn, un turn și foișoare ce îmbie la relaxare alcătuiesc împreună o rezervație inedită în inima Transilvaniei, de-un pitoresc blajin și calm.”, așa se prezintă cea de-a doua Delta Dunării din România, stufărișurile de la Sic.

Stufărișurile de la Sic reprezintă și o rezervație naturală în care specii de păsări și animale sunt protejate. Acestea pot fi observate din turnul vestit de observare, unde puteți zări specii de raţe, lişiţe, găinuşe de baltă, stârci, păsări prădătoare sau lăcari.

Surse: cluj.com, napocanews.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cât de periculoasă e centrala nucleară Zaporojie din Ucraina pentru România. Avertismentul directorului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică

Șocant: Zvastică în bradul de Craciun din Letonia: țara a fost fost pusă la pământ de Adolf Hitler în cel de-Al Doilea Război Mondial - FOTO-VIDEO

Cât de periculoasă e centrala nucleară Zaporojie din Ucraina pentru România. Avertismentul directorului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică

Exclusiv! Cine a fost tatăl lui Maurice Munteanu și ce meserie a avut părintele fashion editorului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies