Cluj-Napoca, primul loc pe țară la speranța de viață, la salarii și la numărul de salariați

,
Bulevard din Cluj-Napoca
Bulevard din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca se află pe primul loc din țară la speranța de viață în topul orașelor cu peste 100.000 de locuitori, la salarii și la numărul de salariați (cu excepția Bucureștiului).

Marius Cristea, expert al Băncii Mondiale a prezentat, în cadrul dezbaterii publice pentru realizarea Stategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030, organizată de Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), punctele „tari” ale municipiului Cluj-Napoca.

Pe lângă locul fruntaș ocupat la speranța de viață, salarii și numărul de salariați, Clujul se află pe locul întâi în țară și la densitatea antreprenorială, la rezultatele la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, dar are și cea mai mare universitate din ţară.

„Studiile arată că suntem pe primul loc la promovabilitatea la Evaluarea Națională și la BAC, ceea ce este poate cea mai importantă premisă a dezvoltării orașului. De asemenea, Clujul se află pe primul loc la speranța de viață în topul orașelor cu peste 100.000 de locuitori, inclusiv București, locul întâi la implicarea cetățenilor în procesul decizional, locul întâi la nivelul salariilor și la numărul de salariați, exceptând București, cu o creștere a salariilor impresionantă. Am ajuns la 10-12% față de București, ceea ce e o performanță”, a arătat Marius Cristea.

VEZI AICI la ce capitole este Cluj-Napoca fruntaș.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț pentru milioane de elevi. Regula care se aplică de ASTĂZI în școli

SURSE - Se pregătește o mare surpriză la Congresul PNL: tabără puternică împotriva lui Orban

Un nou divorț bombă în showbiz! Păreau cel mai sudat cuplu, dar în realitate se certau nonstop. S-au despărțit în mare secret, dar acum s-a aflat adevărul

Elevii din peste 90% din școlile din România au revenit fizic în bănci de astăzi. Ce se întâmplă în Capitală?

Lista țărilor din "zona roșie" a fost actualizată! Condițiile de intrare în România! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies