Cluj-Napoca, primul loc pe țară la speranța de viață, la salarii și la numărul de salariați

Author: B.M.
Bulevard din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca se află pe primul loc din țară la speranța de viață în topul orașelor cu peste 100.000 de locuitori, la salarii și la numărul de salariați (cu excepția Bucureștiului).

Marius Cristea, expert al Băncii Mondiale a prezentat, în cadrul dezbaterii publice pentru realizarea Stategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030, organizată de Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), punctele „tari” ale municipiului Cluj-Napoca.

Preț carburanți 19 ianuarie 2023. Cu cât se vinde joi litrul de benzină și motorină

Pe lângă locul fruntaș ocupat la speranța de viață, salarii și numărul de salariați, Clujul se află pe locul întâi în țară și la densitatea antreprenorială, la rezultatele la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, dar are și cea mai mare universitate din ţară.

„Studiile arată că suntem pe primul loc la promovabilitatea la Evaluarea Națională și la BAC, ceea ce este poate cea mai importantă premisă a dezvoltării orașului. De asemenea, Clujul se află pe primul loc la speranța de viață în topul orașelor cu peste 100.000 de locuitori, inclusiv București, locul întâi la implicarea cetățenilor în procesul decizional, locul întâi la nivelul salariilor și la numărul de salariați, exceptând București, cu o creștere a salariilor impresionantă.

Am ajuns la 10-12% față de București, ceea ce e o performanță”, a arătat Marius Cristea.

VEZI AICI la ce capitole este Cluj-Napoca fruntaș.

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies