Sate intregi depopulate in judetele Hunedoara si Botosani

,

Ce spun sociologii; ingrijorare cu privire la viitorul acestor comunitati.

Astazi, intr-un nou reportaj „Salvati Satele Copilariei”, echipa Stirilor Kana D ajunge in Muntii Poaiana Rusca, in Hunedoara. Sate intregi sunt depopulate, iar in cele in care au mai ramas cativa locuitori, acestia se afla la o varsta foarte inaintata si nu au niciun ajutor de nicaieri.

Peisajul de basm contrasteaza puternic cu tristetea si singuratatea apasatoare. Minele in care candva munceau foarte multi sateni au fost inchise dupa Revolutie.

Cei in putere au fugit din calea saraciei, majoritatea in strainatate. Scolile, dispensarele, magazinele au disparut incet, incet. Nu a mai ramas nimic care sa iti ofere sentimentul de „comunitate”.    

Tot in editia de astazi a reportajelor „Salvati satele copilariei” echipa Stirilor Kanal D ajunge in Moldova, in judetul Botosani, acolo unde saracia si depopularea macina asezarile. Oamenii nu au niciun venit, nici macar ajutoare sociale. Cei tineri, care nu au parasit inca aceste locuri, supravietuiesc cu dificultate, muncind cu ziua. 

Sociologii trag un semnal de alarma sustinand ca o treime din aceste comunitati ar putea sa dispara cu totul in urmatorii ani. 

Nu pierdeti, de luni pana vineri, seria impresionanta de reportaje „Salvati satele copilariei”, in cadrul Stirilor Kanal D, difuzate de la 12:00 si de la 18:45. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ancheta cutremuratoare despre pericolul bacteriologic de langa noi, in aceasta seara, de la ora 19:00, la Stirile Kanal D!

Robert Negoiță explică traseul șpăgii la stat: 'Trebuie să dai plicușorul unde trebuie, trebuie să faci cu firma care trebuie și așa mai departe...'

Marius Elisei a spus adevărul în direct: motivul real pentru care s-a despărțit de Oana Roman! Cine a înșelat în relație și cu cine

Stirile Kanal D de la 12:00, primul loc pe toate categoriile de public din Romania

Stirile Kanal D - zilnic, de la 12:00 si 19:00

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies