Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, pe urmele ”Poetului Luminii”, Lucian Blaga

,
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu

Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu

[Sursa foto: BLC Media]

Sâmbăta aceasta, ”ROventura” ne invită pe urmele lui Lucian Blaga, la Sebeș, acolo unde vom descoperi un oraș întreg care trăiește sub aura Poetului Luminii.


In articol:

Asistăm la zile de sărbătoare pentru iubitorii de carte, dar vom avea și o sumedenie de alte motive pentru care să poposim în vechiul burg săsesc. Cunoscut drept unul dintre cele mai înfloritoare orașe din țară, Sebeșul este fascinant de-a dreptul.

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, pe urmele ”Poetului Luminii”, Lucian Blaga

De la breslele care transformau vechiul târg într-o urbe prosperă, pe la jumătatea secolului al XIV-lea, până la industria puternic dezvoltată, din zilele noastre, Sebeșul pare că a ținut drumul drept. Trecem, pentru început, pragul Bisericii Evanghelice din centrul orașului, un loc în care se ascund  povești... una și una. Biserica evanghelică atrage toate privirile, fiind cel mai impozant și important monument din oraș.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, fermecătorul Sebeș și împrejurimile sale

Alături de roventurieni, pornim către Muzeul Municipal, vechi de 70 de ani, care parcă ne vorbește de la sine, și ne așteaptă cu povești inedite. George și Andreea ne invită, apoi, la drum, spre Lancrăm, pe urmele marelui poet Lucian Blaga. Umbra lui Lucian Blaga, la Sebeș, e încă prezentă, o vedem si o putem simți peste tot. Orașul respiră pe versurile marelui filozof, poet și dramaturg, supranumit “Poetul Luminii”.

Vom participa, alaturi de George și Andreea, la Festivalul International ”Lucian Blaga” ajuns anul acesta la cea de-a 42-a editie, eveniment care se desfășoară mereu în preajma datei de 9 Mai, ziua de naștere, dar și data înmormântării marelui poet. Cu un destin impresionant, greu încercat, Lucian Blaga a lăsat o moștenire culturală uriașă în urma sa.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:30, o nouă ediție ”ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

Stirile Kanal D, lider absolut de audienta. Programul TV a inregistrat o cota de piata de peste 20% pe targetul Comercial

Cu rușii înaintând tot mai puternic spre Vest, Zelenski promite că Donbasul va fi `din nou ucrainean` (Video)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Kanal D, lider în Prime Time, cu serialul “Mă numesc Zuleyha” 

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies