Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală

,
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu

Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu

[Sursa foto: BLC Media]

Povești din Sighișoara Medievală dar și din lumea delicateselor de pe plaiuri mureșene, vom putea urmări sâmbătă, de la ora 15:00, în emisiunea „ROventura”, la Kanal D.


In articol:

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu ne așteaptă o incursiune fermecătoare prin lumea bucatelor rafinate din burgul Sighișoarei, dar și a vinurilor din podișul Târnavelor. O poveste românească ce poartă, totuși, o puternică amprentă italienească.

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală

Călătoria noastră începe chiar la granița cu județul Mureș, în pitorescul Retiș, un sat al Sibiului de care poate că nici sibienii n-au auzit încă. La fermă din deal se scrie povestea unor preparate cu adevărat rafinate – mezelurile italienești, preparate din carne de porc Mangalița, românească. Salumeria artizanală din abatorul de la Retiș are la bază carnea acestei rase de porci apărute, acum mai bine de două veacuri, prin încrucișarea unui porc unguresc cu un mistreț sălbatic. Se spune că primul porc din rasa Mangalița a fost astfel obținut în Transilvania, pe moșia unui arhiduce maghiar, de la Chișineu-Criș.

Carnea acestui porc e mult mai sănătoasă. Rasa pe care mulți au numit-o „somonul cu picioare” e renumită pentru conținutul ridicat de acizi grași nesaturați și vitamine. Până s-ajungem însă în Sighișoara medievală, roventurienii ne invită să facem un popas, pe valea Târnavelor, o zonă pitorească din Mureș, vestită pentru podgoriile sale. Amprenta italiană se face simțită și aici, unde cel mai vestit oenolog din Peninsulă, lucrează, alături de ai noștri, pentru a scoate ce e mai bun din via românească.

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în “ROventura”, Mureșul romantic, pe înțelesul tuturor

ROventurienii ne poartă pașii apoi, către Sighișoara, un loc cu povești autentice, de succes, care se nasc din pasiune și își urmează cursul cu eforturi, sacrificii uneori, și multă determinare.

Ajunși chiar în inima Transilvaniei, ca importanță turistică și frumusețe, cetatea medievală a Sighișoarei este în centrul atenției. Străduțele înguste și casele viu colorate ne poartă, parcă, înapoi în timp.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D. 

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, pe urmele istoriei și ale bucatelor legendare, la Miercurea Sibiului

 

Citește-ne pe

Citește și:

Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, Curtea de Argeș, leagăn al Monarhiei

Rusia și-a găsit o nouă piață de desfacere pentru țiței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sâmbătă, de la ora 15:00, în “ROventura”, Mureșul romantic, pe înțelesul tuturor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies