Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, incursiune de poveste prin „Raiul” sălăjean

,
George Mihai și Andreea Străvoiu, prezentatorii emisiunii ROventura
George Mihai și Andreea Străvoiu, prezentatorii emisiunii ROventura[Sursa foto: Captură KANAL D]

Dacă săptămâna trecută am călătorit, prin intermediul ”ROventura”, la Iaz, pe valea Barcăului, sâmbăta aceasta luăm calea Jiboului, pentru a descoperi încă o față a Raiului sălăjean.

Practic, de data aceasta vom face o incursiune prin două anotimpuri și cel puțin pe 4 continente, într-o singură zi, pentru că George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne vor purta pașii în Grădina Botanică din Jibou, dar și la Văleni, în Sălaj.

Atunci când munca omului este în comuniune cu cea a Naturii, se nasc adevarate miracole, și așa este și Grădina Botanică “Vasile Fati”, din Jibou, un simbol al urbei, dar și nume important în domeniul Cercetării, la nivel mondial.

Un adevărat spectacol al naturii, o lecție deschisă pentru oricine e dispus să învețe, cam așa ni se înfățișează crâmpeiul acesta de Ardeal, iar vizita din serele de la Jibou poate fi comparată cu o călătorie în jurul lumii. 

Aici, câțiva biologi pasionați au reușit să transforme centrul de cercetări într-unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Nord-Vestul țării. Grădina se întinde pe cca 27 de hectare și este împărțită pe sectoare, care mai de care mai pline de viață și de culoare. 

Cu promisiunea participării la o cercetare biologică, călătorii noștri părăsesc Jiboul și se îndreaptă către Văleni, un sătuc în care ajungem după parcurgerea unui traseu realmente spectaculos. La Văleni, în Sălaj, oamenii se-nfruptă încă după taine de când lumea, cele mai multe apărute ca rod al născocirii populare, iar satele înșirate pe Valea Someșului ascund minuni culinare.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o noua ediție ”ROventura”, alaturi de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sălajul se cere descoperit, în zi de sărbătoare, așa că ROventura vă poartă pașii prin mai puțin cunoscuta vale a Barcăului! Andreea și George ajung la Iaz! Nu pierdeti o editie...

Liviu Dragnea, despre alegerile de la Sectorul 1: 'Se vorbește că s-au furat voturi cu sacii. Dacă era Tudorache, era umflat!'

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, in pas de sărbătoare prin "Bucovina Olteniei"

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Cerna si Băile Olănești - plaiuri de poveste

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies