Sălajul se cere descoperit, în zi de sărbătoare, așa că ROventura vă poartă pașii prin mai puțin cunoscuta vale a Barcăului! Andreea și George ajung la Iaz! Nu pierdeti o editie speciala de Pasti, sambata, de la 15:00, la Kanal D!

,
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu
George Mihai si Andreea Stravoiu, popas in Ardeal, la ROventura, sambata, de la ora 15:00[Sursa foto: Captură KANAL D]

Iaz, nesecat izvor de tradiții, dar și casă pentru descoperitorii de comori etnografice, așa cum e și Ligia, gazda noastră. Îmbrăcați și ei în straie de sărbătoare, alături de întreaga familie de la Iaz, ai noștri călători se bucură de atmosfera specială de Sfintele Paști și vă invită să-i urmăriți, cu sufletul la gură, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D!


In articol:

Gazdele indragitei emisiuni "ROventura", George Mihai si Andreea Străvoiu, va dau intalnire si sambata aceasta, 1 mai, pe meleagurile de poveste ale judetului Salaj, unde vor aduce in prim plan cateva obiective turistice incantatoare.

Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu
George Mihai si Andreea Stravoiu ajung in Ardeal si va vor prezenta noi obiective turistice la ROventura, sambata, de la ora 15:00[Sursa foto: Captură KANAL D]

La ceas de mare sarbatoare, "ROventura" ajunge pe plaiurile de basm ale judetului Salaj!

Andreea si George, prezentatorii productiei "ROventura" ajung sambata, 1 mai, in stravechiul Ardeal, in cautarea acelor locuri incarcate inca de traditii si obiceiuri, pe care oamenii le respecta cu sfintenie.

Judetul Salaj se cere descoperit, asa ca cei doi roventurieri, Andreea si George va vor purta pasii prin mai putin cunoscuta vale a Barcaului si nu se vor opri pana la Iaz, un izvor de obiceriuri si traditii, dar și casa pentru descoperitorii de comori etnografice, asa cum e si Ligia, gazda care ii va intampina pe acele meleaguri ardelene. Aceasta este îngerul amintirilor strânse în căsuțele vechi de la Iaz. Toate, câte, adunate și-au găsit aici un rost, o randuiala si o ajuta sa duca mai departe povestile si traditile mostenite din stramosi. Pentru Ligia, casa parinteasca din Iaz reprezinta un adevarat refugiu, un leagan de profunda spiritualitate si traditii.

Andreea si George au intrat alaturi de Ligia in acea atmosfera sacra, in momentul in care au pasit printre căsutele stramutate, in acel minunat muzeu incarcat de traditie si cultura straveche.

Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu
Gospodinele din Ardeal se pregatesc de marea sarbatoare a Invierii Domnului.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Casele vechi de sute de ani, cărora uitarea avea să le fie viitor, lucruri de-ale gospodăriei, ce zăceau ingropate in praf, toate si-au regasit locul aici, alaturi de o sumedenie de retete stravechi, pe care Ligia le prepara acum, la vreme de mare sarbatoare, pentru Sfintele Pasti.

In armonie cu datinile locului si cu marea sabatoare a Sfintelor Pasti, cozonacul, prescura si mosocoarnele vor reprezenta emoția si bucuria cu care gospodinele din aceasta zona asteapta Invierea Domnului.

In prag de mare sarbatoare, in toate casele din localitatea Iaz exista adevarata lecție despre trecut. Iar in ceea ce priveste traditiile culinare, acestea dau tuturor turistilor senzatia unei prea-frumoase calatorii in timp. De la icoane, la oua rosii si pana la costumele populare, oamenii s-au straduit dintotdeauna sa puna in ceea ce fac multa dragoste si culoare. Pregatirea bucatelor se bucură de tot atâta grijă ca și participarea la ceremoniile religioase dinaintea marii sărbători pascale.

Imbrăcați în straie de sărbătoare, alături de întreaga familie de la Iaz, Andreea si George se vor bucura de atmosfera speciala de Sfintele Pasti.

Echipa ROventura va ureaza sărbătoare liniștită, cu sănătate, sufletele curate, mesele pline și toți cei dragi aproape!

Citeste si: Ediții speciale de Paște la Kanal D! „Teo Show”, „Asta-i România!”, „ROventura” si Stirile Kanal D le aduc telespectatorilor povești alese, de sărbătoare

Citeste si: Viața bate filmul, în cazul satului tradițional! ROventura vă arată gospodăriile din Muzeul Satului Vâlcean, sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 15:00, la Kanal D!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ediții speciale de Paște la Kanal D! „Teo Show”, „Asta-i România!”, „ROventura” si Stirile Kanal D le aduc telespectatorilor povești alese, de sărbătoare

Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră pentru români: 'Cel mai important pentru persoanele vaccinate este viața'

Advăruri nespuse despre Ana Porgras. Cum și-a înșelat aceasta antrenorii? La fel a făcut și cu Zanni. Detalii neștiute până acum (EXCLUSIV)

Program Kanal D de Paște. Ce emisiuni și seriale putem vedea la TV în zilele de 1, 2 și 3 mai

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, in pas de sărbătoare prin "Bucovina Olteniei"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies