Ediții speciale de Paște la Kanal D! „Teo Show”, „Asta-i România!”, „ROventura” si Stirile Kanal D le aduc telespectatorilor povești alese, de sărbătoare

,

De sărbători, Kanal D aduce în fața telespectatorilor ediții speciale ale emisiunilor „Asta-i România!” , „Teo Show” și „ROventura”, menite să împartă bucurie în casele românilor, să prezinte tradiții și obiceiuri păstrate de generații.


In articol:

Sâmbătă, 1 mai,  „ROventura”  va invită la o ediție de poveste, difuzată de la ora 15:00, Andreea Stravoiu și George Mihai ajung la Iaz, în Sălaj, acolo unde tânăra Ligia Bodea și-a clădit un leagăn de adâncă spiritualitate și bune obiceiuri.

Sălajul se cerea descoperit, în zi de sărbătoare, așa că ROventura vă poartă pașii prin mai puțin cunoscuta vale a Barcăului. Andreea și George ajung astfel la Iaz, nesecat izvor de tradiții, dar și casă pentru descoperitorii de comori etnografice, așa cum e și gazda lor.

Ediții speciale de Paște la Kanal D! „Teo Show”, „Asta-i România!”, „ROventura” si Stirile Kanal D

Casele de sute de ani, cărora uitarea avea să le fie viitor, lucruri de-ale gospodăriei, ce zăceau îngropate în praf, toate și-au regăsit rostul aici, laolaltă cu o sumedenie de rețete vechi, pe care Ligia le pregătește pentru Paște.  În bună armonie cu tradiția locului și calendarul sărbătorii pascale, cozonacul, prescura și moșocoarnele vor fi concretizarea în gust a emoției și a bucuriei cu care gospodinele acestea așteaptă Învierea.  Fiecare masă în casele de la Iaz este în sine o lecție despre trecut. Dar și când vorbim despre alte tradiții decât cele culinare, sentimentul e același, al unei frumoase călătorii în timp.  

 Îmbrăcați și ei în straie de sărbătoare, Andreea și George, alături de întreaga familie de la Iaz, se bucură de atmosfera specială de Sfintele Paști și vă invită să-i urmăriți, cu sufletul la gură, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal

D!

   Duminică, în prima zi de Paște, telespectatorii vor putea urmări la  „Asta-i România!”,  difuzată de la 14:30, o ediție specială – despre oameni speciali care sfințesc locul. Pe un vârf de deal, la doar câţiva kilometri de Braşov, se află Mănăstirea Mărcuş. Maică stareţă Serafima este cea care a construit acest loc de la zero. Echipa emisiunii “Asta-i România!” ajunge la mănăstirea Marcus pentru a o cunoaște pe măicuța Serafima – mama a 16 fete – pe multe dintre acestea le-a luat din maternitate, unde au fost abandonate, le-a adoptat și le-a crescut ca pe propriile fiice.

Pentru 16 fetiţe abandonate în urmă cu mulți ani, acest loc a devenit "acasă". În 20 de ani a crescut în mănăstire peste o sută de copile- cu care ține acum legătura și de care este foarte mândră. Datorită ei, destinele acestor copii s-au schimbat. Ajutorul a venit însă şi din partea celor care au contribuit la creşterea lor, prin donaţii.

Tot în ediția de duminică a emisiunii “Asta-i România!”, telespectatorii vor fi martorii unei povești impresionante, despre familia de africani care simte românește.

La Chinari, în Mureș, și-a găsit locul o familie exotică de africani veniți tocmai din Zimbabwe. De 13 ani, Godfrey și Precious, împreună cu cei 5 copii, trăiesc și simt românește în satul ascuns între dealuri. Godfrey este predicator, dar a studiat biologia, chimia și medicina preventivă. Bate lumea în lung și în lat, dar spune că România i s-a lipit de inima. Recunoaște sincer că a vrut să se stabilească în Statele Unite, și în Anglia, și în Olanda, dar n-a fost să fie, însă România a fost ca un semn de la Dumnezeu pentru el.
De Paști, s-au îmbrăcat în costume populare românești și au pregătit sarmale de post cu ajutorul vecinilor care i-au adoptat și le-au devenit cei mai buni părinți.

Luni, 3 mai, în a doua zi de Paști, emisiunea  “Teo Show”  îmbracă haine de sărbătoare și își invită telespectatorii să petreacă alături de invitații de seama din această ediție.

Îl regăsim pe Armin și Petrică Nicoară, cu imagini de senzație într-un loc special, cu povești de viață impresionante și muzică aleasă. Vladimir Drăghia și Alice, împreună cu fetița lor vor veni în formulă completă, în platoul emisiunii pentru a povesti cum au petrecut Paștele, ce bunătăți au avut pe masă, dar mai ales, cine este maestrul din spatele delicateselor. Tot în ediția de luni a emisiunii „Teo Show”, difuzată de la ora 15:00, Maria Cârneci și Daniela Condurache fac echipa cu Omar și Black Matias, într-un quiz cu întrebări capcană, un moment presărat cu hohote de ras și duete neașteptate.

În cadrul programelor informative, reporterii  Știrilor Kanal D  se vor afla în mijlocul oamenilor și vor prezenta tradițiile și obiceiurile de Paște, o serie de reportaje impresionante despre cea mai importantă sărbătoare a creștinilor.  Povestea impresionantă de viață a Anei Porgras, totul despre Theo Rose si Bogdan de la Ploiești, cuplul muzical care a cucerit lumea, un material fabulos acasă la Daniela Condurache, dar și multe alte surprize în ton cu sărbătoarea vor fi prezentate în cadrul Stirilor Kanal D.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Final spectaculos in mini game-ul din aceasta seara, la Survivor Romania 2021! Cine a castigat premiul mult dorit pus in joc?

Google nu vrea să blocheze cookie-urile din Chrome mai devreme de sfârșitul lui 2023

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

Maria Chitu, aparitie incendiara! Cum au reactionat Razboinicii cand au vazut cat de mult a slabit colega lor! "Te-ai transformat in sirena" Iata ce s-a intamplat la...

FINAL dramatic in jocul de recompensa la Survivor Romania 2021! Ei se vor bucura de premiul fabulos castigat!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies