Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, in pas de sărbătoare prin "Bucovina Olteniei"

,

La ceas de sărbătoare, „ROventura” pornește în căutare de hrană pentru suflet, dar și pentru trup.

De pe valea sihaștrilor, de la Schitul Pahomie și până în pântecele Parângului, la Peștera Muierilor, călătoria pe care v-o propunem sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, este una încărcată de spiritualitate, dar și de aventură,  iar totul se încheie cu un ospăț de poveste, la Baia de Fier.

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne poartă pașii prin  Bucovina Olteniei, în Gorj, pentru a ne arăta minunile locului.

Călătorii noștri ajung mai întâi la Schitul Pahomie, o bisericuța modestă, dar atât de frumoasă,, ca apoi să faca un mic popas, la Schitul Iezer, inainte de a porni în descoperirea frumuseților Gorjului și până-n Baia de Fier.

Tărâm legendar, unde tradiția oieritului este la fel de veche precum cea a mineritului, Baia de Fier își spune singură povestea, dacă ajungi să-i calci hotarul.

Curioși, și cu inima deschisă, roventurienii lasă jos valea râului Galbenu și sunt, cu fiecare pas, mai aproape de una dintre cele mai interesante minuni le naturii, săpate de apă, în stâncă, Peștera Muierilor. Din 1870, când a menționat-o, pentru prima oară, scriitorul Alexandru Odobescu, în însemnările sale, și până în zilele noastre, pare că nu s-a schimbat nimic! Sala Minunilor e printre cele mai spectaculoase zone aflate în măruntaiele Parângului iar depunerile de calcit au schimbat, fără îndoială, de-a lungul mileniilor, chipurile și înfățișarea formațiunilor din adâncuri.  

Cosmin Gheorghe Băleanu, proaspăt sărbătorit de ziua numelui, va fi gazda echipei ”ROventura”,  și a telespectatorilor emisiunii, pe care îi așteaptă cu un festin demn de o casă domnească.

Gorjenii stiu să împletească sfânta tradiție a locului cu bune taine de împrumut, pentru ca mesele oaspeților să fie mereu gustoase și îmbelșugate. Aici, gătitul este o stare de spirit, motive rezonabile pentru a ne bucura de compania acestui gurmand veritabil și neîntrecut povestitor, pentru ca mai apoi, preparate 'vechi' de când lumea să iasă la  lumină în casa de oaspeți. Bunătățile acestea urmează ritualul simplu și tihnit al oricărui gospodar de la munte, obișnuit să tocmească, din nimic, adevărate opere culinare și să pună dinainte cele mai de seamă bucate oricui ajunge să-i treacă pragul.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cât zahăr trebuie să pui, de fapt, în umplutura din plăcinta de mere

ULTIMA ORĂ Incendiu într-un apartament, 14 persoane au fost evacuate

Advăruri nespuse despre Ana Porgras. Cum și-a înșelat aceasta antrenorii? La fel a făcut și cu Zanni. Detalii neștiute până acum (EXCLUSIV)

Orhan din noul serial "Nehir", un actor de legenda in Turcia! Iata ce sotie tanara si frumoasa are celebrul Sait Genay! Incredibil ce diferenta de varsta exista intre...

În ce oraș din Turcia s-a filmat majoritatea episoadelor din serialul "HERCAI"? Iata cum au fost surprinsi indragitii actori in ultima zi a filmarilor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies