Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”- Cerna, loc de poveste și de povestit

,
ROventura dezvăluie un loc de poveste: Cerna
ROventura dezvăluie un loc de poveste: Cerna[Sursa foto: Captură KANAL D]

Sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, ”ROventura” ne poartă pașii în Oltenia de sub Munte, cunoscută drept Raiul tradițiilor mioritice.

George Mihai și Andreea Străvoiu merg la Vaideeni, în Vâlcea, unde vor descoperi povestea ciobanilor strămutați aici din Mărginimea Sibiului. Tot sâmbătă, prin intermediul ”ROventura”, facem cunoștință și cu tinerii care se străduiesc să păstreze intacte tradițiile locului și să readucă strălucirea satului românesc.

La Stâna Vaideeni, câteva sute de familii, urmași ai ciobanilor din Mărginime, ce și-au găsit refugiu la poalele munților Căpățânii, acum mai bine de șapte secole deja, trăiesc după rânduiala locului și păstrează încă tradiția păstoritului, dar și obiceiurile culinare.

Aici aflăm istoria păstoritului dar vom gusta și din minunățiile brânzeturilor produse la stână. Călătorii noștri își continuă drumul, apoi, către  Cerna, ultimul sat din Vaideeni, unde ne vor împărăși tainele olăritului cu ajutorul lui Nea Mihai, un olar desăvârșit, cel mai potrivit să ne îndrume pașii în tainele meșteșugului.

Farmecul locului ni se dezvăluie și mai amănunțit, odată ce-l întâlnim pe Adrian, omul care a pus satul pe harta turistică a României, îndeosebi prin festivalul sculptorilor cu drujba, pe care îl organizează, în fiecare an, aici, la pensiunea din Cerna.

Natura virgină și oamenii de poveste se completează armonios în locul acesta, de basm. Cerna ni se prezintă astăzi ca o adevărată oază turistică, cu toate atracțiile ei, iar festivalul carverilor adună laolaltă o sumedenie de oameni asemenea lui Edi Schneider, un artist rebel al zilelor noastre.  

Nu ratați ”ROventura”, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, incursiune de poveste în Capitala Ceramicii Românești!

Medicii români, vânați de clinici din străinătate. Salariile pot ajunge la 10.000 euro

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Viața bate filmul, în cazul satului tradițional! ROventura vă arată gospodăriile din Muzeul Satului Vâlcean, sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 15:00, la Kanal D!

ROventura ajunge la Cernat, un sat din Covasna, pe nedrept de puțin cunoscut, având în vedere frumusețea cu care își întâmpină musafirii! Nu ratati incursiunea pe meleaguri...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies