ROventura ajunge la Cernat, un sat din Covasna, pe nedrept de puțin cunoscut, având în vedere frumusețea cu care își întâmpină musafirii! Nu ratati incursiunea pe meleaguri secuiesti, sambata, 27 martie, de la 15:00, la Kanal D!

,

Tradiții unice, legende încă vii, mori de apă și veritabile nestemate ale bucătăriei secuiești, pe toate vi le aducem în case sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D.


In articol:

Mergem, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, în Estul Transilvaniei, la Cernat, sat cunoscut drept ținutul conacelor sau al apelor tămăduitoare. Aici, pe tărâmul de la Curbura Carpaților, vom afla și despre aromele tradiționale, obiceiurile fantastice, vechi de când lumea, dar vom vizita și muzeele unice din Ardeal.

George Mihai și Andreea Străvoiu, calatorie de neuitat pe meleaguri secuiesti!

”Haszmann Pal”, din Cernat, este poate cel mai interesant muzeu din câte s-au văzut în Ardeal. Numele, dar și pasiunea întemeietorului colecției fabuloase care se află aici, le poartă, cu mândrie, peste timp, chiar fiul învățătorului, ajuns și el la aproape 80 de ani. Cinstindu-i memoria, bătrânul Poli a purtat visul părintelui său mai departe, și se îngrijește de el, iată, și-n zilele noastre, iar localnicii au pus și ei umărul la îmbogățirea patrimoniului acestui muzeu donând, de-a lungul anilor, lucruri păstrate de la bunici și străbunici.

Citeste si: ROventura ajunge la Comandău, în ultimele zile de iarnă, pentru o aventură de neuitat! Vă arătăm toate atracțiile din perla montană a Covasnei, sâmbătă, 20 martie, de la ora 15:00, la Kanal D!

Aici, in Muzeul Haszmann Pal, se regăsesc peste 3000 de piese, colecții rare, cu adevărat impresionante, care împodobesc conacul boieresc și grădina ce-l înconjoară.

Muzeului îi trec pragul, anual, aproape 20 de mii de turiști. Cei mai mulți sunt impresionați de expoziția de unelte și utilaje agricole iar toate mașinăriile expuse ne vorbesc despre îndeletnicirile dintr-o perioadă pe care altminteri n-am fi avut cum să o descoperim.

Roventurienii noștri se dezlipesc cu greu de poveștile bătrânului Poli și pornesc, apoi,  pe Valea Cernatului, la cetatea Ika, impropriu spus cetate, pentru că doar un turn circular se mai înalță astăzi pe deal.

Odinioară, aici se ridicase și un perete de piatră, lung de 200 de metri si, tot aici, vom afla care este cea mai cunoscută dintre legendele turnului.

Citeste si: George și Andreea își iau rămas bun de la anotimpul rece, pe Pârtia Rarău, care îi așteaptă încă pe iubitorii sporturilor de iarnă cu zăpadă din belșug! Nu ratați ROventura, sâmbătă, 6 martie, ora 15:00, la Kanal D!

George și Andreea nu pot încheia călătoria fără să ne poarte pașii și spre locul în care vom afla cum se face unul dintre cele mai apreciate deserturi,

pe care îl întâlnim prin târgurile din întreaga țară, dar care se face, tradițional, doar aici, în județul Covasna; deliciosul kurtos kalacs.

Nu ratați o ediție spectaculoasă ”ROventura”, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, aventură de neuitat în Comandău!

Fostul fundaș al lui Poli Iași, cel care i-a descoperit pe Daniel Pancu și Adrian Cristea, a murit

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

ROventura ajunge sambata pe plaiuri moldave, la Targu Ocna

George și Andreea își iau rămas bun de la anotimpul rece, pe Pârtia Rarău, care îi așteaptă încă pe iubitorii sporturilor de iarnă cu zăpadă din belșug! Nu ratați ROventura,...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies